Audi Q4 Sportback E-Tron’u Üretime Hazırlıyor

Ototeknikveri     15 Eylül 2020 01:32

Audi’nin Q4 Sportback e-tron konseptini tanıtmasından sadece birkaç ay sonra, casus fotoğrafçılar otomobili üretime hazırlanırken görüntüledi.

Audi Q4 Sportback E-Tron’u Üretime Hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Adından da anlaşılacağı üzere, Q4 Sportback e-tron standart Q4 e-tron modelinin coupe crossover versiyonu. Standart model de geçtiğimiz günlerde görüntülenmişti. Bu model ve Sportback arasındaki en önemli farklılık tavan şekli olacak ancak buna başka değişiklikler de eşlik edecek.

 

Görüntülerdeki prototip standart Q4 e-tron ise aynı ön fasyaya sahip ve bu iyi bir şey. Ön kısımda agresif farlar ve köşeli LED gündüz sürüş ışıkları, küçük bir alt ızgara ve iki renki gümüş/siyah tekerlekler dikkat çekiyor.

 

En önemli görsel değişikliklerden bazıları ise arka kısımda. Buradaki rüzgarlık aynı zamanda üçüncü fren lambasını da barındırıyor. Standart Q4 modelinde bulunanlara benzer şık arka lambalar da gözden kaçmıyor. Öte yandan, Sportback’de konseptte olduğu gibi bir LED ışık çubuğu da bulunabilir.

 

Q4 Sportback e-tron modelinin temelinde firmanın MEB platformu bulunacak. Konsept 82 kWh lityum iyon pil paketi, arka aksta 201 hp güç çıkışı ve 310 Nm torka sahip bir elektrikli motor, önde ise 101 hp güç çıkışı ve 150 Nm tork değerine sahip ikinci elektrikli motorla geliyor. Böylece sistem toplam 302 hp güç çıkışı sunuyor ve otomobil 6.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 180 km/s olarak sınırlandırılmış. Üretim modelinde de bu sistemin korunması bekleniyor.

Son Güncelleme : 15 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo