BMW’nin VW Golf GTI Rakibi: Yeni 128ti

Ototeknikveri     16 Eylül 2020 11:26

BMW yeni çıkacak 128ti modeline son dokunuşları yapıyor. Ön gösterimi yapılan 1 Serisi hatchback modelinin performans odaklı versiyonu, en üst donanım seviyesi M135i xDrive’ın hemen altında konumlanacak.

BMW’nin VW Golf GTI Rakibi: Yeni 128ti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni BMW 128ti 2.0 litre dört silindirli turbo motorla geliyor. Motorun güç çıkışı 261 hp (265 PS) ve buna önden çekişli sürüş sistemi, Torsen sınırlı kaymalı diferansiyel ve sekiz vitesli otomatik şanzıman eşlik ediyor. Otomobil bu donanımla 6.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor.

 

Yeni çıkacak 128ti model serisindeki herhangi bir performans versiyonu olmasının ötesinde, süspansiyon ayarları ve sürüş keyfi için çok özen gösterilmiş, olağanüstü sportif ve sürücü odaklı sürüş dinamikleri elde edilmeye çalışılmış.

 

Yeni BMW 128ti temel olarak BMW’nin önden çekişli ilk performans modeli ve markanın tarihinde “Turismo Internazionale” ünvanına sahip üçüncü model. Üretim modeli özel ayarlanmış pasif M Sport süspansiyona sahip olacak. Standart modelden 10 mm daha alçak olan süspansiyon M135i’den daha sert ayarlara sahip. Bu iki model aynı stabilizörleri ve M Sport frenleri paylaşıyorlar.

 

Ek olarak, yeni BMW 128ti, M135i xDrive modelinden 80 kg daha hafif olacak. Bu da dört çekişli sürüş sistemine sahip olmaması nedeniyle denilebilir. BMW yeni modelin serideki diğer otomobillere kıyasla pek çok farklı dış cephe ve iç mekan özelliğine de sahip olacağını belirtiyor.

 

BMW yeni 128ti’yi Kasım Ayında tüm Avrupa’da sunacak ve VW Golf GTI, Ford Focus ST, Honda Civic Type R ve Renault Megane RS gibi iddialı rakiplerin karşısına çıkartacak.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo