Makyajlı 2021 Lexus LS Avrupa Lansmanını Yaptı, AB'de Sadece Hibrit Olacak

Ototeknikveri     20 Eylül 2020 08:12

Lexus, Temmuz ayı başlarında dünya lansmanı yapılan güncellenmiş LS amiral gemisi sedanın Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi.

Makyajlı 2021 Lexus LS Avrupa Lansmanını Yaptı, AB'de Sadece Hibrit Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD'ye özel modelde olduğu gibi, Avrupa'nın 2021 Lexus LS'si güncellenmiş bir tasarım, yeni teknolojiler ve yeni donanım getiriyor. Stil kısmında Avrupa'ya özel Lexus LS, Kuzey Amerika modeliyle neredeyse aynı göründüğü için eklenecek yeni bir şey yok.

 

ABD'de satılan 2021 LS'den farklı olarak, Avrupa modeli tek güç aktarma organı seçeneği olan LS 500h hibrite sahip. Batı ve orta Avrupa'daki müşteriler 3.5 litrelik çift turbo V6 benzinli motorla çalışan LS 500 modelini alamıyor, ancak AB'nin katı CO2 emisyon kuralları göz önüne alındığında bu beklenmedik bir durum değil.

Doğu Avrupa pazarları ise (Rusya, Ukrayna ve diğer eski Sovyet cumhuriyetleri), 10 vitesli otomatik şanzıman ile yenilenmiş V6 motoru almaya devam ediyor. Pistonların üst yüzeyindeki yeni bir dudak tasarımı, özellikle motor soğukken, bujiler etrafında zengin bir yakıt-hava karışımı ve daha az gürültü sağlarken, motorda ayrıca yakıt enjeksiyon kontrolünün ayarlanması da yapılmış.

 

Lexus, hibrit modele geri dönersek, LS 500h'nin lityum iyon bataryadaki güncellemeler sayesinde daha duyarlı ve hatta daha akıcı sürüş performansı sunduğunu söylüyor. Japon otomobil üreticisine göre, hızlanma daha yumuşak ve daha doğrusalken, motor daha sessiz bir performans için daha düşük devirde çalışabiliyor.

 

ABD modelinde olduğu gibi, Avrupa'da satılan 2021 Lexus LS de, konforu artırmak için lastiklerde, Adaptif Değişken Süspansiyonda (AVS), viraj demirlerinde ve hatta koltukların yapımında revizyonlar içeriyor.

Teknoloji açısından bakıldığında, güncellenen LS, sürücünün düzenli olarak kullandığı alanların ayrıntılarını tanıyan ve depolayan bir hafıza işlevine sahip tam otomatik Gelişmiş Park sistemini alıyor. Sistem, açıklık sonarları ve arabayı çevreleyen alanın 360 derecelik görüntüsünü sunan Panoramik Görüntü İzleme kamerası ile etkinleştiriliyor.

 

Ayrıca yeni dijital dikiz aynası, BladeScan Uyarlanabilir Uzun Far Sistemi (AHS) ve 360 ??derecelik Panoramik Görüntü Monitörü için yaya algılama işlevi de geliyor. Bilgi-eğlence sistemi de yükseltildi ve sürücüye dönük yeni bir 12,3 inç dokunmatik ekran tarafından kontrol ediliyor. Apple CarPlay ve Android Auto ise standart olarak geliyor.

2021 Lexus LS, 2020'nin sonlarında Avrupa ve Birleşik Krallık'ta satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo