BMW 4 Serisi Coupé İçin Sanat ve Teknoloji Buluştu

Ototeknikveri     22 Eylül 2020 06:11

BMW 4 Serisi Coupé, Uluslararası Ars Electronica Festivali için seçilen bir Romanya projesi olan "Ben Kimim? Bir insan - robot performansı" içerisinde tanıtıldı.

BMW 4 Serisi Coupé İçin Sanat ve Teknoloji Buluştu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gösteri ve enstalasyon içerikli "Ben Kimim? Bir insan - robot performansı", sanat ve teknoloji stüdyosu H3'ün ekibi tarafından geliştirildi ve dünyanın en önemli sanat ve teknoloji festivali Ars Electronica'nın seçkisinde ilk kez yer aldı. Markanın en sofistike ve duygu yüklü modellerinden biri olan BMW 4 Serisi Coupé, 24 Ekim'de gerçekleşecek resmi lansmanından önce etkinlik sırasında gösterildi.

 

“Kimim Ben?" çok disiplinli proje H3 Garden kapsamında interaktif aydınlatma enstalasyonları sergisi ve Kaustik Nights canlı konserler dizisi ile eş zamanlı olarak sunuldu. Etkinlik Bükreş'in kalbinde yer alan ve kültürel projelere kazandırılan komünist dönemden kalma "İpek Endüstrisi" sanayi alanında yapıldı.

 

"Ben kimim? Bir insan - robot performansı ”, çağdaş sanat, tiyatro ve aydınlatma enstalasyonlarını bir buçuk ton ağırlığındaki ve daha önce BMW fabrikasında üretim sürecinde kullanılan bir endüstriyel robot olan Kuka ile birleştiren benzersiz bir gösteri. Proje, yaratıcı ile yaratım arasındaki bağlantı, kimlik arayışı, nesnelerin kimlik ve yaşamı nasıl edinebileceği hakkında muhteşem görsel yapılar aracılığıyla mesaj veriyor. Pygamlion efsanesi projenin ana ilham noktalarından birisi olmuş. Gösterinin merkezinde bulunan Kuka, koreograf Andrea Gavriliu sayesinde mekanik ve organik arasında güçlü bir kontrast sunan inanılmaz bir duygusal performansa dönüşüyor. Sadece 35 seyirci için tasarlanmış salon da kişisel ve etkileyici bir deneyimin temelini oluşturdu.

 

Bu bağlamda yeni BMW 4 Serisi Coupé, Kaustik Nights konser sahnesinin yanında bulunan bir aydınlatma enstalasyonunda tanıtıldı. Enstalasyon sadece yeni modelin genel şekline işaret ediyordu ve keşif için bir davetti.

 

Yeni BMW 4 Serisi Coupé, cesur bir tasarımla tanımlanan, yeni bir ön ızgaranın ve hassas bir şekilde konturlu çizgilere sahip bir tasarım dilinin ve aynı zamanda neredeyse organik olan uyumlu bir şekilde tanımlanmış bir şeklin hakim olduğu bir model. Benzersiz tasarım, yeni modele BMW serisinde farklı ve net bir konum sağlıyor. Aynı zamanda, orta sınıf coupé her zaman olduğu gibi sürüş keyfine adanmış ve belirli oranlar, mükemmel kütle dağıtım merkezi, şasi sağlamlığı ve sofistike TwinPower Turbo motor teknolojisi ile bunu tamamlıyor. Markanın sürdürülebilir kalkınma felsefesine saygı duyarak, güç verimli bir şekilde sağlanıyor. Tüm motorlar, 48V hafif hibrit teknolojisinin kullanılabilirliği ve Euro 6d emisyon standartlarına uygunluk şartını karşılıyor.

 

BMW ve "Ben Kimim? Bir insan - robot performansı ”arasındaki iş birliği bir kısa film ile devam edecek. Bu kez filmde robot Kuka yaratıcı, BMW 4 Serisi Coupé ise yaratılan obje olarak karşımıza çıkacak.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo