Volvo Cars, İklim Eylem Planı İçin SBTi Onayı Aldı

Ototeknikveri     22 Eylül 2020 08:21

Volvo Cars, otomobil endüstrisindeki en iddialı eylem planlarından biri olan iklim eylem planı için değerli bir üçüncü taraf onayı aldı.

Volvo Cars, İklim Eylem Planı İçin SBTi Onayı Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo Cars'ın 2040 yılına kadar iklim nötr bir şirket olmaya çalıştığı iklim planı, şirketlere Paris Anlaşması'nı desteklemek için açık bir yol sağlayan bir işbirliği olan Science Based Targets (Bilimsel Temelli Hedefler) girişimi (SBTi) tarafından bilimsel olarak doğrulandı.

 

SBTi'ye göre, Volvo Cars'ın emisyon azaltma hedefleri, küresel ısınmayı endüstri öncesi seviyelere kıyasla 2 °C'nin altında sınırlandırmak için gerekli karbon azaltma seviyeleriyle uyumlu.

 

SBTi, doğrulama sürecinde, Paris Anlaşması'nda ortaya konan hedefleri karşılamak için şirketlerin sera gazı emisyonlarını ne ölçüde ve ne kadar hızlı azaltmaları gerektiğini belirtiyor.

 

Volvo Cars Kurumsal İşlevler Başkanı Hanna Fager, "Mobilite sağlayıcısı olarak, iklim değişikliği sorununun bir parçasıyız, ancak çözümün bir parçası da olabiliriz. Harekete geçme sorumluluğumuz var. Bu nedenle karbon azaltma şirketimiz içinde en yüksek önceliğe sahiptir. İklim hedeflerimizin SBTi tarafından onaylanması, doğru yolda olduğumuza dair bize değerli bir güvence veriyor." dedi.

 

Geçen yıl lanse edilen Volvo Cars'ın kapsamlı iklim planı, 2040 yılına kadar iklim açısından nötr olma vizyonuna doğru tüm operasyonlarında ve ürünlerinde karbon emisyonlarını ele alıyor.

 

Plan, elektrifikasyon yoluyla egzoz emisyonlarını ele almanın ötesine geçiyor; şirket ayrıca üretim ağında ve daha geniş operasyonlarında, tedarik zincirinde ve malzemelerin geri dönüşümü ve yeniden kullanımı yoluyla karbon emisyonlarıyla mücadele edecek.

 

Şirket, 2040 vizyonuna doğru ilk ve somut bir adım olarak, 2025 yılına kadar araba başına yaşam döngüsü karbon ayak izini yüzde 40 azaltmayı hedefliyor.

 

Plan şu hedefleri içeriyor: araba başına egzoz emisyonlarında yüzde 50 azalma, üretim ve lojistik kaynaklı operasyonel karbon emisyonlarında araç başına yüzde 25 azalma ve tedarik zinciri karbon emisyonlarında araç başına yüzde 25 azalma.

Volvo Cars, tamamen elektrifikasyonu taahhüt eden ilk yerleşik otomobil üreticisiydi ve ürün yelpazesindeki her modelde bir plug-in hibrit versiyon sunan tek marka. Ayrıca, firma teslimatları bu yıl başlayacak olan XC40 Recharge ile başlayarak önümüzdeki yıllarda bir dizi tamamen elektrikli model tanıtacak.

 

Plug-in hibrit otomobillerin satışları, 2020'nin ilk yarısında Avrupa'daki satışların neredeyse dörtte birini oluşturdu. Bu dönemde, Volvo Cars, pazar araştırmacısı IHS tarafından yapılan ölçümlere göre, Avrupa'da bir numaralı plug-in hibrit markası oldu ve 2025 itibarıyla Volvo Cars, küresel satış hacminin, geri kalanı hibrit araçlar olacak şekilde, yüzde 50 tamamen elektrikli otomobillerden oluşmasını hedefliyor.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo