Güncellenmiş Hyundai i30 N, Daha Hafif, Daha Modern ve Daha Güvenli

Ototeknikveri     24 Eylül 2020 11:41

Hyundai'nin güncellenmiş i30 N performans modeli tüm detaylarıyla paketinden çıktı. Koreli marka, otomobilin performans odaklı geliştirildiğini belirtiyor ve yenilikler N DCT şanzımanla başlıyor.

Güncellenmiş Hyundai i30 N, Daha Hafif, Daha Modern ve Daha Güvenli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellenen modelde diğer yenilikler arasında 19 inç alaşım jantlar ve N Light koltuklar yer alıyor, bu da ilave ağırlık azaltma ve dolayısıyla daha iyi kullanım sağlıyor. Otomobil üreticisi i30 N'ye daha iyi aktif güvenlik ve bağlantı teknolojisi de kazandırdı.

 

Daha önce de olduğu gibi, i30 N hem hatchback hem de fastback gövde stillerinde alınabiliyor.

 

Hyundai başkan yardımcısı Thomas Schemera güncellenen model için şunları söyledi: “Performans odaklı model e2017'de pazara sunulduğundan bu yana çok sayıda olağanüstü değerlendirme ve ödül aldı. Yolda ve pistte maksimum sürüş keyfi arayan sürücüler, artık yeni Hyundai i30 N ile daha da geniş bir performans ve tasarım özellikleri yelpazesine sahip oluyor. Özellikle yeni tasarım, yeni tekerlekler, N Light koltuklar ve yeni ıslak tip sekiz vitesli çift kavramalı şanzıman, Hyundai N deneyimini her zamankinden daha sportif ve daha rahat hale getiriyor."

 

Görsel olarak, i30 N artık tekerlek kapaklarına entegre N logosu, V şeklinde gündüz sürüş ışıklarıyla gelen yeni LED farlar, yeni dış tampon köşeleri ve yeni LED imzalı arka lambalar, daha alçak bir difüzör gibi özelliklere sahip güncellenmiş bir arka tasarımla sunuluyor.

 

Alıcılar, Performance Blue (Hyundai N modellerine özel), Polar White, Engine Red, Sunset Red, Shadow Grey, Dark Knight ve Phantom Black olmak üzere yedi kaporta rengi arasından seçim yapabiliyor. Standart olarak 18 inç alaşım jantlar veya Performans Paketini seçerseniz 19 inç alaşım jantlar sunuluyor.

 

İçeride artık ısıtmalı bir direksiyon simidi ve ısıtmalı ön koltukların yanı sıra Performance Blue vurgulu yeni emniyet kemerleri var. Ayrıca standart olanlardan 2,2 kg daha hafif olan isteğe bağlı N Light koltuklar da yeni. Döşemeler birinci sınıf deri ve Alcantara'dan yapılmış ve koltuk başlıklarında aydınlatmalı N logosu bulunuyor.

 

Bu arada, 10,25 inç dokunmatik ekranlı uydu navigasyon sistemi, Apple CarPlay, Android Auto ve Bluelink'in en son sürümü de güncellemeyle birlikte geliyor.

 

Şimdi eğlenceli kısım

2021 Hyundai i30 N'yi çalıştıran, altı ileri manuel veya sekiz ileri çift kavramalı otomatik (N DCT) şanzıman ile eşleştirilmiş 2.0 litrelik turboşarjlı bir motor. Standart olarak, 6 ileri manuel şanzımanlı i30 N, 250 PS (246 HP) güç çıkışı ve 353 Nm tork ile geliyor, ancak Performans Paketi güç çıkışını 280 PS'ye (276 HP), tork değerini ise 392 Nm'ye kadar çıkartıyor.

 

Önceki modelle karşılaştırıldığında, Performans Paketine sahip yeni i30 N, 0,2 saniyelik bir gelişme ile 5,9 saniyede 100 km / saat hıza ulaşıyor.

 

Yeni N DCT şanzıman, sürücünün üç yeni N performans modu seçmesine olanak tanıyor: N Grin Shift, N Power Shift ve N Track Sense Shift. İlki, turboşarjın aşırı yüklenmesine izin vererek torku artırıyor ve 20 saniye boyunca şanzıman tepkisini en üst düzeye çıkarıyor, N Power Shift ise, otomobil %90'dan fazla gaz ile hızlandığında devreye giriyor.

 

N Track Sense Shift'e gelince, yol koşullarının dinamik sürüş için en uygun olduğu nokta ve zamanı otomatik olarak algılıyor, doğru vitesi ve vites geçiş zamanlamasını seçiyor.

 

Güvenlik açısından Hyundai, i30 N'ye en son SmartSense teknolojisini kazandırdı. Bu kapsamda İleri Çarpışma Önleme Yardımı yaya algılamayı içerecek şekilde yükseltildi. Ayrıca, N DCT şanzımanlı hatchback versiyon artık Kör Nokta Çarpışma Önleme seçeneğinin yanı sıra Arkadan Geçen Trafik Çarpışma Önleme Yardımı seçeneğiyle birlikte geliyor.

 

Güncellenen Hyundai i30 N, 2021'in başlarında Avrupa'da satışa çıkacak ve fiyatı daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

Son Güncelleme : 24 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo