197 HP Ford Puma ST 6.7 Saniyede 0'dan 100'e Çıkıyor

Ototeknikveri     25 Eylül 2020 02:23

Ford Performance nihayet en küçük SUV'sin ve Avrupa için geliştirilen SUV'lerinin ilki olan Puma ST'nin perdelerini kaldırdı.

197 HP Ford Puma ST 6.7 Saniyede 0'dan 100'e Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiesta ST platform kardeşinin güç aktarma organlarını alan Ford Puma ST, 200 PS (197 HP) güç çıkışı ve 320 Nm tork üreten tamamen alüminyum 1.5 litrelik EcoBoost turboşarjlı üç silindirli benzinli motorla çalışıyor.

 

Güç Fiesta ST ile aynı olsa da, en yüksek tork 30 Nm daha fazla ve bu da gelişmiş yanıt süresine katkıda bulunuyor. SUV sıfırdan 100 km / s hıza 6,7 saniyede çıkabiliyor, bu da daha hafif Fiesta ST'den yalnızca 0,2 saniye daha yavaş olduğu anlamına geliyor. Puma ST'nin azami hızı ise 137 km/s.

 

"Şimdiye kadarki en çevik Ford SUV sürüş deneyimi" için şasi yükseltmeleri ve manuel şanzıman

Ford Performance, egzoz sesini Puma ST’nin daha rafine SUV karakterine daha iyi uyacak şekilde ayarladığını ve daha rahat bir sürüş deneyimi için Fiesta ST’den 1 desibel daha sessiz olduğunu söylüyor. Motor, daha büyük 19 inç alaşım jantları barındıran ön tekerlekleri, hızlanmayı desteklemek için kısaltılmış nihai sürüş oranına sahip altı ileri manuel şanzıman aracılığıyla döndürüyor.

 

Yakıt ekonomisiyle ilgilenenler için, Puma ST'nin 6,9 l / 100 km ortalama yakıt tüketimi ve 155 g / km CO2 emisyonu olacağı öngörülüyor. Şasi söz konusu olduğunda, Ford Performance, Quaife sınırlı kaymalı diferansiyel (LSD) seçeneği ve kuvvet yönlendirme yaylarının eklenmesi dahil olmak üzere standart Puma'ya göre önemli değişiklikler yaptı. Ayrıca, optimize edilmiş şasi, özel bükümlü çubuklu süspansiyon (Fiesta ST'den yüzde 40 daha sert), viraj denge çubuğu ve amortisör konfigürasyonlarına sahip.

 

Puma ST ayrıca, sürüş kalitesinden ödün vermeden "şimdiye kadarki en çevik Ford SUV sürüş deneyimini" sunmaya yardımcı olmak için özel olarak geliştirilmiş Michelin Pilot Sport 4S lastikleri kullanıyor. Direksiyon tepkilerinin yüzde 25 daha hızlı olduğu ve frenlerin yüzde 17 daha büyük olduğu söyleniyor.

 

Normal Puma'ya kıyasla yumuşak ama etkili stil yenilikleri

Puma ST’nin çok yönlülüğünün anahtarı olan Seçilebilir Sürüş Modları Normal, Eco (ST modelinde bir ilk), Spor ve Pist modlarından oluşuyor. Ek olarak, üç modlu ESC, sürücülere tam sistem müdahalesi, sınırlı müdahaleli geniş kayma modu ve tam sistem devre dışı bırakma seçeneği sunuyor. Başlatma Kontrolü özelliği de paketin bir parçasıdır.

 

Görünüm bakımından, Puma ST, bir Puma ST-Line'dan çok da farklı değil. Benzersiz özellikler arasında ön tamponun içine entegre edilmiş bir Ford Performance kabartmalı ayırıcı (ön kısım bastırma kuvvetini neredeyse yüzde 80 oranında artırıyor), geniş bir arka tavan rüzgarlığı ve arka tampona entegre edilmiş difüzör benzeri bir bileşen bulunuyor.

 

Dış yükseltmeleri tamamlayan unsurlar, artırılmış motor soğutma kapasitesi, parlak siyah tavan, ayna kapakları ve arka tavan rüzgarlığı sunmak için tasarlanmış özel ST üst ve alt ızgaraların yanı sıra Magnetite veya işlenmiş metal kaplamalı 19 inç jantlardır. Müşteriler, ST'ye özel Mean Green dahil altı gövde rengi arasından seçim yapabilirler.

Standart Recaro spor koltuklar sayesinde kabinde sportif ortam

Kabinde ST logosu kabartmalı ve kavrayıcı Miko Dinamica malzemeyle kaplanmış, ısıtmalı Recaro spor koltuklar, Ford Performance koruma plakaları, düz tabanlı deri direksiyon simidi ve ST vites topuzu bulunuyor. Koltuklar, vites kolu körüğü ve ST markalı paspaslar Metal Gri dikişlerle tamamlanmış.

 

Standart özellikler arasında kablosuz şarj pedi, Quickclear ısıtmalı ön cam, ön ve arka park sensörleri, yağmur algılamalı silecekler ve Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu ile Ford’un 8 inç SYNC 3 bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Puma ST ayrıca, araç sahiplerinin Kapı Kilidi Açma ve Araç Bulucu dahil araç özelliklerini FordPass mobil uygulaması aracılığıyla uzaktan kontrol etmelerine olanak tanıyan standart FordPass Connect modem teknolojisi ile birlikte geliyor. Modem ayrıca bulut bağlantılı Yerel Tehlike Bilgilerini etkinleştiriyor.

 

İngiltere'de Puma ST fiyat listesi 28.495 £ (36.300 $) ile başlarken, sınırlı kaymalı diferansiyel (LSD) ile Performans Paketi fiyata 950 £ (1.210 $) ekliyor.

Son Güncelleme : 25 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo