Hyundai'nin RM20e Prototipi 799 HP Elektrikli Bir Spor Otomobil

Ototeknikveri     28 Eylül 2020 12:04

Hyundai, RM20e prototipini tanıtmak için Pekin Otomobil Fuarı'nı kullandı.

Hyundai'nin RM20e Prototipi 799 HP Elektrikli Bir Spor Otomobil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

"Yeni nesil Hyundai N performansını" taşımak için tasarlanan prototip, Veloster N kaportasını giyen elektrikli bir spor otomobil.

Adeta tekerlekli bir mühendislik laboratuarı gibi şekillendirilen prototip, pist odaklı ve bir karbon fiber ön ayırıcının yanı sıra 19 ve 20 inç dövme alaşım jantları barındıran genişletilmiş çamurluklara sahip. Aynı zamanda havalandırmalı bir arka fasya, büyük bir difüzör ve geniş bir kanat ile donatılmış.

Hyundai iç mekanın tamamını göstermedi, ancak modelde dijital bir gösterge paneli ve Veloster N TCR kaynaklı bir direksiyon simidinin yanı sıra altı noktalı kayışlara sahip Sabelt spor koltuklar bulunduğunu biliyoruz.

Güç, otomobilin ortasına monte edilmiş ve 799 hp (596 kW / 810 PS) güç çıkışı, 960 Nm tork üreten bir elektrik motoru tarafından sağlanıyor. Bu donanım, prototipin üç saniyeden daha kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını ve 9,88 saniyede 200 km/a ulaşmasını sağlıyor. Arkadan çekişli RM20e'nin azami hızı ise 250 km/s.

Hyundai, elektrikli otomobilin menzilinden bahsetmedi, ancak 60 kWh pil paketi ve 800V hızlı şarj özelliğine sahip olduğunu doğruladı. Ayrıca, prototipin "yarış arabası benzeri performans seviyelerine sahip olduğunu ve aynı zamanda günlük sürüş sessizliğini, tepkiselliğini ve yola devam etme kabiliyetini" koruduğu belirtildi.

Hyundai Motor Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Thomas Schemera yaptığı açıklamada, "RM20e elektrikli modellerde bile klasik N sürüş heyecanından ödün verilmeyeceğini kanıtlıyor." dedi.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo