Honda SUV e:concept Markanın Çin'e Özel İlk Elektrikli Otomobilinin Habercisi

Ototeknikveri     28 Eylül 2020 12:48

2020 Pekin Otomobil Fuarı, Honda'nın Çin'de tanıtılacak ilk elektrikli otomobilinin önizlemesini sunan bir tasarım çalışması olan Honda SUV e:concept'in dünya prömiyerine ev sahipliği yaptı.

Honda SUV e:concept Markanın Çin'e Özel İlk Elektrikli Otomobilinin Habercisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda, seri üretime geçirilecek elektrikli otomobilin "müşteriler için her daim taze ve eğlenceli kalan mobilite deneyimlerine dayalı bir değer sunacağını" söyledi. Otomobil üreticisi ayrıntılardan bahsetmedi, ancak yeni modelin çok yönlü gelişmiş sürüş yardım sistemlerinin yanı sıra yeni nesil Honda Sensing güvenlik paketi ve Honda Connect bilgi-eğlence sistemi ile donatılacağını söyledi.

 

Honda Sensing paketi, daha geniş bir ön kamera açısı ve sistemin araç çevresini daha doğru algılamasını sağlayacak 360 derecelik bir radarın benimsenmesi sayesinde gelişmiş tanıma, tahmin ve karar verme performansına sahip olacak. Honda Connect'e gelince, bir yapay zeka asistan arayüzü, akıllı telefon bağlantısı ve gelişmiş bağlantı ile kablosuz güncellemeler alacak.

Maalesef Honda, SUV e:concept'in iç mekan fotoğraflarını yayınlamadı, sadece üç dış çekim yapıldı. Uzun bir kaputu olan atletik bir gövdeye, muhtemelen çerçevesiz pencereler barındıran iki büyük kapıya, eğimli bir tavan çizgisine ve eğimli bir arka cama sahip olan konsept, Honda'nın mevcut SUV serisinden önemli oranda farklı. Üç kapılı konseptin aksine, üretim modelinin daha pratik bir beş kapılı gövdeye sahip olması muhtemel.

 

Yatay LED farlar ve arka lambalar, birbirine benzer bir şekle ve düzene sahip, her bir çift, ışıklı bir şeritle bağlanıyor ve altında ışıklı bir Honda logosu bulunuyor. Agresif bir şekilde kesilmiş ön tampon, benzer şekilli bir arka fasya tarafından takip ediliyor.

Dikkat çekmeye değer diğer stil ipuçları arasında kapıların alt yarısındaki içbükey yüzey, tekerlek kemerlerinin etrafındaki ve yan eteklerdeki plastik kaplama ve çok kollu alaşım jantlar yer alıyor. Honda herhangi bir ayrıntı sunmasa da sürüş yüksekliği cömert görünüyor.

 

SUV e:concept'in yanı sıra, Honda'nın Pekin Otomobil Fuarı standında markanın Çin'de plug-in hibrit sistemle donatılmış ilk aracı olan CR-V PHEV de bulunuyor. Ocak 2021'de satışa sunulması planlanan bu araç, Sport Hybrid i-MMD iki motorlu hibrit sistemi ile daha verimli bir pile ve konvertör sisteme sahip.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo