Hyundai Elantra N TCR Racer Takımlara Yıl Sonundan Önce Ulaşacak

Ototeknikveri     28 Eylül 2020 11:39

Hyundai Motorsport, TCR yarış arabaları serisinin en yeni üyesini tanıttı: Elantra N TCR.

Hyundai Elantra N TCR Racer Takımlara Yıl Sonundan Önce Ulaşacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

i30 N TCR ve Veloster N TCR'ye katılan Elantra N TCR, dünya çapındaki müşteri takımlara sunulacak. Hyundai neden üç farklı TCR yarış arabasına ihtiyaç duyuyor? Aslında her şey, otomobil üreticisinin çeşitli ülkelerdeki yol otomobillerini pistlerde de temsil etmekle ilgili.

Hyundai’nin kendi sözleriyle, "Yarışlarda boy gösterecek bu yeni otomobil, standart Elantra modelinin satıldığı pazarlarda ilgiyi daha da artıracak."

Hyundai’nin Müşteri Yarış Departmanı tarafından tasarlanıp üretilen en son otomobil ilk defa Pekin Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı. Dünya prömiyeri, otomobilin Avrupa yarış pistlerinde 5000 kilometreyi tamamladığı yoğun bir üç aylık test sürecinin ardından geldi.

Tasarımcılar ve mühendislere, tasarımı optimize etmek için Elantra yol arabasının sportif şasisinden ve sedan gövde şeklinden tam olarak yararlanma görevi verilirken, aynı zamanda i30 N TCR ve Veloster N TCR ile çıkılan yarışlardan öğrenilen derslerden de faydalanıldı.

Stil bakımından, Elantra N TCR, aerodinamik olarak optimize edilmiş bir gövde kitini, büyükçe bir ön ayırıcı ve sabit arka kanadın yanı sıra daha geniş paletleri ve tekerlekleri barındırmak için geniş çamurluklar içeriyor. Hyundai bunu özel olarak söylemese de, bu gövde kiti en azından bir dereceye kadar yeni çıkacak Elantra N yol otomobilinin görünümü hakkında bir fikir verebilir.

Elantra N TCR, kategorinin yönetmeliklerine uygun olarak önden çekişli ve "Hyundai’nin yol modellerinden alınan yepyeni bir temel motordan türetilen" 2.0 litrelik turboşarjlı bir motorla çalışıyor. Araba, i30 N TCR ve Veloster N TCR ile aynı altı ileri vitesli yarı otomatik şanzımanı paylaşıyor.

Hyundai, 2020'nin sonundan önce ilk otomobilleri müşterilere teslim edene kadar testlere devam edecek.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo