Human Horizons HiPhi X Pekin'deki Belki de En İlginç Elektrikli Otomobil

Ototeknikveri     30 Eylül 2020 09:33

Çinli otomobil üreticisi Human Horizons'tan HiPhi X, devam eden Pekin Otomobil Fuarı'nda prömiyeri yapılacak en ilginç elektrikli araçlardan biri.

Human Horizons HiPhi X Pekin'deki Belki de En İlginç Elektrikli Otomobil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak Temmuz 2019'da bir konsept olarak sergilenen otomobil artık üretime hazır ve Çin elektrikli otomobil pastasının benzersiz bir dilimini oluşturmaya çalışıyor. Çin'de piyasaya sürülen diğer pek çok elektrikli sedan, SUV veya spor otomobiller olsa da, HiPhi X bir crossover / SUV ve bir MPV arasında bir karışım ve talihsiz Faraday Future FF91'e benzer bir genel şekle sahip.

 

Hemen göze çarpan özelliklerden birisi, bir LED ışık çubuğuna sahip ıstakoz pençe görünümlü farlar. Aracın sahte ön hava girişleri de aydınlatılırken, Pekin'de gösterilen iki örnekte büyük tekerlekler bulunuyor. Genel olarak, HiPhi X kesinlikle yolda öne çıkmasını sağlayacak alçak bir tasarıma sahip. Çarpıcı görünüme ek olarak arkada karmaşık bir LED aydınlatma dizisi var.

 

Human Horizons, HiPhi X'i hem dörtlü hem de altı koltuklu olarak satacak. Dört koltuklu model en pahalı seçenek ve 800.000 yuan (117.000 $) fiyatla satılırken, altı koltuklu modelin fiyatı 680.000 yuan'dan (99.000 $) başlayacak.

 

Turuncu otomobilin iç mekan fotoğrafları altı koltuklu olduğunu gösteriyor, gümüş modelde ise dört koltuk var. Altı koltuklu aracın ikinci sırası, ön koltuklarla neredeyse aynı görünen ve şirketin iki parçalı "kanatlı kapılarından" erişilebilen bir çift elektrikli ayarlanabilir koltuk içeriyor. Üçüncü sıradaki iki koltuk küçük ve tavan boşluğu biraz sınırlı görünüyor.

 

Buna kıyasla, dört koltuklu model, etrafta şoförüyle gezmek isteyenlere odaklanıyor ve bir uçağın birinci sınıfındakilere benzer bir çift pelüş koltuğa sahip. Bu iki koltuk arasında büyük bir konsol ve bir dokunmatik ekran bulunuyor.

 

Ekranlardan bahsetmişken, ön kısım dijital bir gösterge paneli, devasa bir dikey bilgi-eğlence ekranı ve doğrudan yolcunun önünde dizüstü bilgisayar boyutunda bir ekran içeriyor.

 

HiPhi X'in arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli versiyonlarının satılacağına inanılıyor ancak elektrikli motorlarla ilgili ayrıntılar belirsizliğini koruyor. Bununla birlikte, en az 610 km menzil sunan amiral gemisi 96 kWh modeli de dahil olmak üzere çeşitli kapasitelerde pil paketleri sunulacak. Human Horizons, otomobilin Microsoft teknolojilerini içeren gelişmiş bir yarı otonom sürüş sistemine sahip olduğunu da söylüyor.

 

HiPhi X, 2021'in ilk yarısında ana akım haline gelmeden önce 2020'nin sonunda küçük bir üretim çalışmasıyla satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo