2021 Acura TLX Yeni Olan Her Şeyi 130 Fotoğrafta Gösteriyor

Ototeknikveri     04 Ekim 2020 09:53

Acura, markanın "Precision Crafted Performance" felsefesini somutlaştıran ilk model olan yepyeni 2021 TLX spor sedan için büyük beklentilere sahip.

2021 Acura TLX Yeni Olan Her Şeyi 130 Fotoğrafta Gösteriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kendisi için özel olarak geliştirilen tamamen yeni bir platforma dayanan 2021 TLX, Acura'nın şimdiye kadar sunduğu en performans odaklı sedan olmayı vaat ediyor. Bu özellikle, 2021 ilkbaharında 355 HP güç çıkışı ve 479 Nm tork üreten yepyeni 3.0 litrelik V6 Turbo motor ve 10 ileri otomatik şanzıman ile gelecek olan TLX Type S performans versiyonu için geçerli. Model standart olarak Süper Yol Tutuşlu Dört Tekerlekten Çekiş (SH-AWD) ile sunulacak.

 

Tüm daha düşük donanım seviyesi 2021 TLX modelleri, en son RDX SUV'da piyasaya sürülen aynı 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motordan güç alıyor. Motor 272 HP güç çıkışı ve 379 Nm tork ile geliyor ve buna 10 ileri otomatik şanzıman ile önden çekiş eşlik ediyor.

 

Advance paketi ile 2021 Acura TLX

Tüm donanım seviyeleri, TLX'teki önceki nesil sisteme göre yüzde 40 daha fazla arka tork kapasitesi ve yüzde 30 daha hızlı önden arkaya tork aktarımı sunan tork vektörleme özelliğine sahip en yeni nesil SH-AWD dört çekişli sürüş sistemiyle donatılabiliyor. Motor torkunun yüzde 70'ine kadar arka aksa aktarılabiliyor ve bu arka aks torkunun yüzde 100'ü sürekli olarak sol ve sağ arka tekerlekler arasında dağıtılıyor.

 

2021 TLX dört farklı donanım seviyesiyle piyasaya çıkıyor: TLX, Teknoloji Paketli TLX, TLX A-Spec ve Gelişmiş Paketli TLX. Acura tarafından yayınlanan kapsamlı fotoğraf galerisinde TLX A-Spec (mavi) ve TLX Advance (kırmızı) versiyonlarına ayrıntılı bir göz atabilirsiniz.

 

130 görsel, gördüklerinizi beğenip beğenmediğinize karar vermeniz için fazlasıyla yeterli olsa da, 2021 modelinin önemli ölçüde revize edilmiş oranlara sahip olduğunu belirtelim. Yeni model 2020 modelinden 74 mm daha uzun, 56 mm daha geniş ve 15 mm daha alçak, aks mesafesi ise 94 mm uzatılmış. Buna daha geniş izleri ve tekerlekleri eklediğimizde TLX'in neden eskisinden daha atletik göründüğünü açıklamak kolay.

 

2021 Acura TLX A-Spec

Sürüş deneyiminin, çift salıncaklı ön süspansiyona geri dönüşün yanı sıra yeni bir değişken oranlı elektrikli hidrolik direksiyon sistemi, NSX'den alınan elektro-servo fren teknolojisi ve mevcut Uyarlanabilir Amortisör Sistemi sayesinde görsel izlenime uyacağı söyleniyor. Acura'ya göre amortisör sistemi daha hızlı tepki veren ve özelleştirilebilir sürüş ve yol tutuş performansı sağlıyor.

 

Dahası, alüminyum ve preslenmiş çelik gibi eskisinden %64 daha hafif materyaller sayesinde otomobil bir Acura sedan üzerinde şimdiye kadar sunulan en sağlam gövdeye sahip.

 

Yeni Acura TLX 2.0T, 28 Eylül'de ABD'deki bayilere 38.525 $ fiyat etiketiyle geldi.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo