Mitsubishi, Yaşlanan i-MiEV Elektrikli Şehir Otomobilini 11 Yılın Ardından Sonlandırıyor

Ototeknikveri     07 Ekim 2020 03:28

Japonya'da çıkan bir habere göre Mitsubishi, tam elektrikli i-MiEV'i üretmeyi yıl sonundan itibaren bırakacak.

Mitsubishi, Yaşlanan i-MiEV Elektrikli Şehir Otomobilini 11 Yılın Ardından Sonlandırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD'de "Mitsubishi i" adıyla satılan i-MiEV, dünyanın ilk seri üretim elektrikli otomobili olarak kabul ediliyor ve ilk olarak 2009'da tanıtıldı. Otomobil, lansmanından bu yana 50'den fazla ülkede pazarlandı ancak sadece 32.000 adet satıldığı söyleniyor. Karşılaştırıldığında, 2010'dan beri yaklaşık 500.000 adet Nissan Leaf satıldı.

 

Bir Mitsubishi Motors yöneticisi Nikkei Asia'ya yaptığı açıklamada, "Elektrikli araç geliştirmeye yatırım yapmaya devam etmek için yeterli paramız ve personelimiz yoktu" dedi.

 

I-MiEV'de 63 hp güç çıkışı ve 180 Nm tork üreten, arka aksa monte edilmiş bir kalıcı mıknatıslı senkron motor bulunuyor. Arka tekerleklere güç sağlayan tek vitesli bir redüksiyon dişlisi şanzımanı ile birlikte 16 kWh lityum iyon pil paketi motora eşlik ediyor. Japon test döngüsü altında otomobil yaklaşık 160 km menzile sahip.

I-MiEV'in sınırlı menzili ve modası geçmiş teknolojisinin son yıllarda satışları yavaşlattığına şüphe yok. Dahası Nikkei Asia, Mitsubishi'nin üretim sürecinde elektrikli otomobili hiçbir zaman güncellemediğini veya yenilemediğini belirtti. Öte yandan, Japon otomobil üreticisi elektrikli araç segmentini terk etmiyor.

Aslında Mitsubishi'nin Nissan ile yeni bir elektrikli mini otomobil geliştirdiği söyleniyor. I-MiEV'in ruhani halefi olarak çıkacak otomobilin en erken 2023'te piyasaya sürüleceği bildiriliyor.

Son Güncelleme : 07 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo