Volvo XC40 Recharge 335 km Menzille Geliyor

Ototeknikveri     08 Ekim 2020 06:12

Volvo XC40 Recharge, Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA) ölçümlerine göre 335 km menzille sunulacak.

Volvo XC40 Recharge 335 km Menzille Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, bu ayın başlarında Belçika'daki Ghent fabrikasında tamamen elektrikli XC40 Recharge üretimine başladı ve ilk müşteri teslimatlarının yakında başlaması bekleniyor. Şık SUV, 2021 Polestar 2 ile aynı aktarma organına sahip ve aynı zamanda Geely Group ile Volvo arasında ortaklaşa geliştirilen Kompakt Modüler Mimariye (CMA) dayanıyor.

 

Bunu akılda tutarak, XC40 Recharge, 402 HP güç çıkışı üretmek için bir araya gelen bir çift elektrik motoruna sahip. Bu motorlara enerji verense, LG Chem ve CATL'den hücreler içeren 78 kWh pil paketi. Volvo, elektrikli SUV'nin 4,9 saniyede sıfırdan 100 km / sa hıza çıktığını ve azami hızın 180 km / sa olduğunu söylüyor.

SUV, Polestar 2 ile aynı güç aktarım mekanizmasına sahip olsa da, Polestar'ın 375 km sürüş menziline sahip olması nedeniyle daha az verimli, ancak XC40'ın şekli göz önüne alındığında bu şaşırtıcı değil. Verimlilik 468 km menzile sahip Tesla Model Y Performance'ın da oldukça gerisinde.

 

Bununla birlikte, 335 km menzilin, otomobil alıcılarının büyük çoğunluğu için fazlasıyla yeterli olduğunu belirtmekte fayda var. Bir elektrikli otomobilin menzili önemli olsa da, bu her şeyden önce gelen bir faktör değil.

Son Güncelleme : 08 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo