Mazda6 Avrupa'da Dizel'e Veda Ediyor

Ototeknikveri     09 Ekim 2020 08:59

Mazda'nın hem sedan hem de station wagon olmak üzere dizel motorlu 6 modellerinin fişini çekmeye hazır olduğu bildiriliyor. Tüm ürün yelpazesi yalnızca doğal emişli benzin gücüne sahip olacak ve geçiş bu ay tüm Avrupa'da gerçekleştirilecek.

Mazda6 Avrupa'da Dizel'e Veda Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autocar'a göre, Mazda’nın 2,2 litrelik dizel motoru, sıkı AB emisyon standartlarını karşılamak için yeniden tasarlanmalı ve bu da yeterince güçlü bir satış hacmi ile dengelenemeyecek bir yatırım.

 

Bir Mazda İngiltere sözcüsü, yine de İngiliz alıcılarının kalan stoktan bu yılın sonuna kadar bir dizel 6 modeli satın alabileceklerini söyledi.

 

Mazda6, 2.2 litrelik dizelini kaybetmeye hazır gibi görünse de, belirsiz bir süre için dizel motorlu bir CX-5 crossover satın alabilirsiniz. 2019 Mazda3 SkyActiv X motorla çıktıktan sonra, CX-5 Mazda'nın İngiltere serisinde tek dizel seçenek olarak kaldı.

İlginç bir şekilde, Skyactiv-D dizel, ABD'deki 2021 Mazda6'da sunulacak, ancak çıkış tarihi henüz açıklanmadı. Şu anda bu versiyon yalnızca Mazda’nın ABD web sitesinde "Gelecek Araçlar" bölümünde mevcut.

Son yıllarda birden fazla otomobil üreticisi, alıcıların benzinli seçeneğin aksine dizel seçeneğini tercih ettiği modellerde bile ya dizeli azalttı ya da tamamen durdurdu. Bu, özellikle şirket arabası kullanıcılarının dizel yerine plug-in hibritleri veya elektrikli otomobilleri tercih etmeleri için teşvik edildiği iş ve filo piyasalarında görüldü.

Son Güncelleme : 09 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo