Bu Güncellenmiş 2021 VW Polo mu Yoksa Yeni 2022 Skoda Fabia mı?

Ototeknikveri     09 Ekim 2020 09:32

Crossover ve SUV'lerin gittikçe artan popülaritesine rağmen Volkswagen Polo, markanın Avrupa'da en çok satanlarından biri olmaya devam ediyor.

Bu Güncellenmiş 2021 VW Polo mu Yoksa Yeni 2022 Skoda Fabia mı?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019'da VW Golf ve Renault Clio'nun ardından Polo, Avrupa'nın en çok satan üçüncü modeli oldu. Ancak satışlar, altıncı nesil Polo’nun pazardaki ilk tam yılı olan 2018’den bu yana düşüyor. O zamanlar, yarı kompakt hatchback 295.403 adet satıldı, ardından 2019'da 257.804 adet satışa düştü.

 

Beklendiği gibi, COVID-19 salgınının yol açtığı kesinti göz önüne alındığında, 2020'nin ilk sekiz ayında satışlar ani bir şekilde 106.994 adede düştü ve Polo'nun yılı 150.000'den fazla satışla tamamlama olasılığı çok düşük. Bu, 2020'yi, detaylı satış istatistiklerinin verilmeye başlandığı 1997'den bu yana Avrupa'da Polo için en kötü yıl yapacak.

 

Bu bağlamda VW, 2017 yazında piyasaya sürülen altıncı nesil Polo için bir güncelleme hazırlıyor. Alplerde çekilen bu casus fotoğrafları ilk gördüğümüzde, kamuflajlı bir ön kısma sahip aracın 2021 Polo olduğunu düşünmüştük.

 

Bununla birlikte, şirketin yeni CEO'sunun kısa süre önce onayladığı yeni nesil Skoda Fabia için bir test prototipi olma ihtimali de çok yüksek. Bunu neden söylüyoruz? Gelecek nesil model, mevcut Polo’nun MQB-A0 platformunu kullanacak ve bu da Polo’nun karoserini bir test aracı için en mantıklı seçim haline getirecek. Diğer bir neden ise, bu özel prototipin Çek Cumhuriyeti plakalarına sahip olması (bu görüntülerde sansürlenmiş), çünkü VW prototiplerinde neredeyse her zaman Alman plakaları kullanılmıştır. Üstelik fotoğrafçılardan biri bize test pilotunun Çekçe konuştuğunu söyledi.

 

Bu Fabia değilse ve aslında 2021 Polo ise, değişikliklerin çoğu ön tarafta yapılacak gibi görünüyor, burada daha büyük bir alt ızgaraya sahip yeni bir tampon ve yanlarda yeni dikey havalandırma delikleri var. Kamuflaj bizi yanıltmıyorsa, farlar ve ızgarada yapılan herhangi bir değişiklik tespit edemiyoruz. Unutmayın, VW bu unsurlarda büyük olasılıkla değişiklikler yapacak ve yeni logoyu da ekleyecek (görüntülerdeki arabanın arkasında eski logo bulunsa da).

 

Araba, yandan bakıldığında 2020 modeliyle aynı görünüyor, arka tarafı da değişmemiş görünüyor. 2021 Polo'nun arka lambalar için revize edilmiş grafikler ve yenilenmiş bir tampon alacağını varsayabiliriz.

 

İçeride, VW Polo şu an el değmemiş görünüyor, ancak bilgi-eğlence sistemi bazı yazılım güncellemelerini alabilir. Motor serisine gelince, VW 1.0 litrelik TSI ve 1.5 litrelik TSI motorlara yarı hibrit desteği eklemeye karar vermedikçe, büyük olasılıkla aynı kalacak.

 

Güncellenen VW Polo, önümüzdeki yılın başlarında Avrupa'da piyasaya çıkarken, tamamen yeni Skoda Fabia 2021 sonundan önce gelecek.

Son Güncelleme : 09 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo