2022 Mercedes-Benz C-Serisi Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Ototeknikveri     11 Ekim 2020 06:46

Mercedes-Benz C-Serisi'nin mevcut W205 nesli, 2014'te piyasaya sürülmesinden bu yana oldukça iyi yaşlandı ve zengin lüks ile sportif soy ağacı arasında zarif bir denge oluşturdu.

2022 Mercedes-Benz C-Serisi Hakkında Bildiğimiz Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bununla birlikte, lüks otomobil, çok sayıda yeni casus fotoğrafın kanıtladığı gibi, sadece önceki neslin başarısına güvenmeyip özgün bir yoldan da gidiyor.

 

Yeni nesil radikal bir şekilde farklı mı olacak yoksa diğer yeni Mercedes modelleriyle aynı muhafazakar yaklaşımı mı izleyecek? Birlikte daha fazlasını keşfedelim.

 

Rafine Görünüm

BMW'nin yeni 4 Serisi'ne uyguladığı yaklaşımdan rahatsız olanlar için, Mercedes-Benz'in ön tasarım açısından muhafazakar yaklaşımı benimsediğini görmekten memnuniyet duyacaklarını söyleyebiliriz. Bazıları buna burun kıvırabilir ancak mevcut C-Serisi müşterilerini yabancılaştırmıyor. Peki, ana görsel vurgular nelerdir?


İlk bakışta şık bir ön kısma sahip mini bir S-Serisi gibi görünüyor; trapezoid krom ızgara geniş ve dik, ayrıca dinamik aydınlatma sağlayan LED farlarla çevrelenmiş. Daha aşağıda, hava girişleri daha kıvrımlıyken, yan yüzeyler "daha az daha çoktur" yaklaşımıyla sınırlandırılmış.

 

Arkada, otomobil bagaj kapağındaki bir krom şeritle birleştirilen yeni yatay arka lambalarla büyük kardeşleriyle aynı temayı takip ediyor. Ne yazık ki, bazı test otomobilleri sahte egzoz uçlarına sahip olacağını gösteriyor. Yine de emin olun, AMG modellerinde bu tür bir sahtekarlık bulunmaz. 


Lüks ve rahat bir kabin

Kabine adım attığımızda, tamamen yeni S-Serisi tarafından belirlenen bir temayı görüyoruz. Ağabeyi gibi, tasarıma da yatay çizgiler ve iki büyük gösterge paneli ekranı hakim. Bunlardan biri gösterge paneli için, diğeri ise dokunsal geri bildirimli en son MBUX işletim sistemini içeren önemli bir OLED bilgi-eğlence ekranı.

 

Avrupa'da, S-Serisi'nden daha fazla teknolojinin de geleceğini belirten haberler gördük. Bu tür güzellikler arasında parlak 3D sürücü ekranı ve artırılmış gerçeklik özellikli baş üstü ekranı (HUD), kişiselleştirilmiş sürücü tercihleri için parmak izi tarayıcı / yüz algılama ve klima kontrol sıcaklığını değiştirirken farklı renkler veren dinamik ortam aydınlatması yer alabilir.

 

Kaputun altında

C-Serisi, hem fosil yakıtlı hem de elektrikli uygulamaları destekleyen MRA platformunun revize edilmiş bir versiyonunu kullanacak. 48 volt EQ Boost hibrit ve plug-in hibrit versiyonları sunulacak olsa da, varsayım yeni bir dizel hibritin de Avrupa ve Asya Pasifik pazarları için sunulacağı yönünde.

 

AMG C63'te çok sevilen 4.0 litrelik çift turbo V8'in geleceğini tartışmalar çevreliyor; bazı haberler, 500 hp üzerinde güç çıkışı üreten 2.0 litrelik son derece güçlü bir hibrit sistem lehine terk edileceğini öne sürüyor. Bununla birlikte, hiçbir şey AMG tarafından resmi olarak onaylanmadı. Umarız V8 motor sunulmaya devam edilir.

 

Sakin ve agresif arasında bir yerde konumlanan yeni bir C53 versiyonu Kuzey Avrupa'da test edilirken görüntülendi. Bu orta seviye AMG modeli, BMW'nin M340i modeliyle rekabet ediyor ve çelişkili haberler, muhtemelen A 45 S'den alınacak 2.0 litrelik turbo dört silindirli veya EQ Boost elektrikli sistemle birleştirilmiş turboşarjlı 3.0 litrelik altı silindirli bir motora sahip olacağını gösteriyor. Bu versiyonda dört tekerlekten çekiş sistemi ve 430 hp güç çıkışı bulunacak.


2022 C-Serisi'nin sedan versiyonuna, aşağıda gösterilen normal station ve daha yüksek All-Terrain wagon gövde tipleri eklenecek.


Rakipler ve tanıtım takvimi

Tamamen yeni C-Serisi, BMW'nin son derece saygın G20 3 Serisi, Audi A4, Jaguar XE, Alfa Romeo Giulia, Volvo S60 ve Lexus IS ile rekabet edecek.

 

Bu yılın sonlarında tanıtılacak sedan ve station modellerinde satışların 2021'de başlaması bekleniyor. Coupe, Cabriolet ve yüksek All-Terrain Wagon versiyonu daha sonraki bir tarihte piyasaya sürülecek.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo