Mercedes ve Bosch Otonom Park Sistemini Stuttgart Havalimanı’nda Deneyecek

Ototeknikveri     13 Ekim 2020 03:31

Mercedes-Benz, Bosch ile birlikte geliştirdiği otomatik vale park sistemini (AVP) Stuttgart Havalimanı’nda test edecek.

Mercedes ve Bosch Otonom Park Sistemini Stuttgart Havalimanı’nda Deneyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Testler havalimanının P6 otoparkında yapılacak ve Mercedes-Benz S-Serisi modelleri kullanılacak. Hedef S-Serisi’nin park özelliklerinin akıllı Bosch altyapısı ve otopark işletmecisi Apcoa’nın APCOA FLOW platformuyla nasıl etkileştiğini görmek.

 

Mercedes-Benz’in Akıllı Park Pilotu, AVP teknolojisiyle birlikte çalışıyor ve S-Serisi’ni sürücüsüz park edebilen ilk üretim modeli yapıyor.

 

Testlerde kullanıcılar için geniş bırakma ve alma alanları oluşturulacak. Kullanıcılar havalimanı terminaline giderken S-Serisi otomobilleri kendilerini otomatik olarak bodrum kattaki otoparka park edecek. Bu esnada otomobile altyapı teknolojisinden gelen veriler yön verecek. İlk testlerde otomatik park eden otomobiller için iki alan ayrılacak, sürücüsüz otopark sistemi yaygınlaştıkça bu alanların sayısı artırılacak.

Stuttgart Havalimanı yönetiminin sözcüsü Walter Schoefer, çalışmayla ilgili “Otomatik park sistemi yolcularımızın konforunu gerçekten artıracak ve onlara zaman kazandıracak. Özellikle uçuşa yetişmek için acele eden kullanıcılar bundan çok faydalanacaklar.” dedi.

 

Otoparkta Bosch video kameraları boş park alanlarını tespit ediyor, çevredeki nesne ve insanları da algılayabiliyor. Otoparktaki özel bir kontrol merkezi otomobilin boş park alanına ulaşması için gerekli rotayı hesaplıyor. S-Serisi içindeki teknoloji bu verileri kullanarak sürüş manevralarını yapıyor.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo