Audi ve FAW Çin’de Ortak Girişim Kurdu

Ototeknikveri     13 Ekim 2020 11:37

Çin’deki varlığını güçlendirmek için Audi bölgede etkili FAW ile bir iyi niyet anlaşması imzaladı.

Audi ve FAW Çin’de Ortak Girişim Kurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin’deki varlığını güçlendirmek için Audi bölgede etkili FAW ile bir iyi niyet anlaşması imzaladı. İki firma Audi’nin Porsche ile birlikte geliştirdiği PPE mimarisiyle elektrikli otomobiller üretecek. 2024 yılı itibariyle çok sayıda yeni Audi elektrikli otomobil Çin piyasası için üretilecek.

 

İyi niyet anlaşması Almanya – Çin Otomobil Konferansı’nda imzalandı. 

 

Audi Çin’de FAW-VW ortak girişimi aracılığıyla dört farklı lokasyonda zaten üretim yapıyor. Firmanın Changchun, Foshan, Tianjin ve Qingdao kentlerinde 700.000 adet üretim kapasitesi bulunuyor.

Audi Çin yöneticisi Werner Eichhorn söz konusu ortaklıkla ilgili “Bu karar Çin piyasasının stratejik önemini vurguluyor. Çin için elektrifikasyon stratejimizde bir aşama daha kaydettik. Aynı zamanda Çinli ortağımız FAW ve Çin’deki faaliyetlerimize bağlılığımızı pekiştiriyoruz.” dedi.

 

Şu anda Audi ve FAW birlikte tamamen elektrikli Q2L e-tron ve A6L TFSIe plug-in hibrit modellerini üretiyor. Daha önce ithal edilen Audi e-tron modeli de geçen aydan beri Changchun kentinde yerel olarak üretiliyor. Audi 2025 yılına kadar Çin satışlarının üçte birinin elektrikli modellerden oluşmasını hedefliyor.

 

Ocak – Eylül 2020 arasında Audi Çin’de 512.081 adet otomobil sattı ve Covid-19 pandemisine karşın geçen yıla kıyasla %4.5 artış kaydetti. 

Son Güncelleme : 13 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo