2021 Dacia Spring Electric Görücüye Çıktı

Ototeknikveri     18 Ekim 2020 07:45

Dacia, ilk tamamen elektrikli aracı olan Spring Electric adlı küçük crossover modelini tanıttı.

2021 Dacia Spring Electric Görücüye Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak Mart 2020'de Dacia Spring Concept ile duyurulan yeni üretim modeli, Renault eWays etkinliğinde Groupe Renault İcra Kurulu üyesi Denis Le Vot tarafından Avrupa'nın en uygun fiyatlı elektrikli aracı olarak tanıtıldı. "Peki ne kadar uygun fiyatlı?" diye sorduğunuzu biliyoruz ancak bunu henüz bilmiyoruz. Sadece Dacia fiyatın "rakipsiz" olacağını söylüyor.

 

Konsept otomobil, Dacia’nın ilk elektrikli otomobilinin tamamen yeni bir çaba olmayacağını, bunun yerine Çin'de satılan Renault Kwid tabanlı City K-ZE EV'nin güncellenmiş bir versiyonu olacağını açıkça gösterdi. Otomobil 3734 mm uzunluğunda, 1770 mm genişlikte (aynalar dahil), 1516 mm yüksekliğinde ve 2423 mm aks mesafesine sahip, yani küçük bir araçtan bahsediyoruz. Bu boyutlar, Spring Electric'i Sandero'dan daha çok Twingo'ya yaklaştırıyor.

 

Tamamen elektrikli güç aktarma organları dahil olmak üzere içi ve dışı yenilenmiş bir Renault City K-ZE

Renault City K-ZE'de olduğu gibi enerji, 33 kW (45 PS / 44 HP) güç çıkışı ve 125 Nm anlık tork değeine sahip bir elektrikli motoruna destek veren 26,8 kWh lityum iyon pil paketinden geliyor. Dacia, böylesine düşük güçlü bir motoru sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresini açıklama zahmetine girmedi ancak azami hızın 125 km/s olduğunu açıkladı. Dacia Spring Electric, WLTP prosedürüne göre 225 kilometre, WLTP Şehir prosedürüne göre ise 295 km sürüş menzili sunacak.

 

Eco düğmesine basıldığında sistem motorun gücünü 23 kW'a (31 PS / 31 HP) düşürdüğü ve en yüksek hızı 100 km / sa ile sınırladığı için menzilin yaklaşık yüzde 10 uzadığı söyleniyor. Standart kabloyu kullanarak 220 V'luk bir ev prizinde pili yüzde 100'e şarj etmek yaklaşık 14 saat, 7,4 kW'lık bir Duvar Kutusu ile 5 saatten az sürüyor. Şarj etmenin en hızlı yolu 30 kW DC terminali; bununla pilin yüzde 80 şarj düzeyine ulaşması bir saatten az sürüyor.

 

Küçük ayak izi göz önüne alındığında, Dacia Spring Electric, sürücü dahil dört yetişkini barındıracak şekilde tasarlanmış. Otomobil üreticisi, geniş torpido gözünde, kapı eşiklerinde ve orta konsol kutusunda 23,1 litrelik saklama alanının yanı sıra arkada geniş bir tavan boşluğu ve diz mesafesi vaat ediyor. Bagaj, opsiyonel stepne için zeminin altındaki alan hariç 300 litrelik yükleme kapasitesi sunuyor. Arka koltuk sırasının katlanması durumunda, bagaj kapasitesi yaklaşık 600 litreye yükseliyor.

Sade standart donanım: manuel klima ve Media Nav opsiyonel geliyor

Gösterge paneli, Dacia'ya özgü direksiyon simidi ve logo hariç Renault City K-ZE ile neredeyse aynı görünüyor. Özellikler söz konusu olduğunda, standart donanım tamamen elektrikli değişken destekli hidrolik direksiyon, uzaktan merkezi kilitleme, dört elektrikli cam ve kadranlar arasında 3,5 inçlik bir dijital ekran içeriyor.

 

Manuel klima, Media Nav multimedya sistemi, elektrikli ayarlanabilir aynalar, arka park sensörleri, arka görüş kamerası ve tam boyutlu bir stepne opsiyonel olarak mevcut. Bilgi-eğlence sisteminden bahsetmişken, 7 inç dokunmatik ekran, uydu navigasyonu, DAB radyo, Apple Carplay ve Android Auto uyumluluğu, Bluetooth ve bir USB portu içeriyor. Ses tanıma (akıllı telefon üzerinden) direksiyon simidindeki bir düğme ile etkinleştirilebiliyor.

 

Dacia, Spring Electric'i 2021'in başlarında otomobil paylaşım platformları için piyasaya sürecek, bireysel müşteriler ise otomobillerine 2021'in sonbahar aylarında kavuşacak. 800 litre (28,5 cu ft) kargo hacmine sahip bir Cargo ticari araç versiyonu da sunulacak.

Son Güncelleme : 18 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo