Yeni Renault Megane eVision Konsepti Elektrikli Hatchback’in Habercisi

Ototeknikveri     18 Ekim 2020 10:08

Renault yeni Megane eVision konseptini firmanın eWays etkinliğinde yeni Dacia Spring’le birlikte tanıttı. Konsept gelecek yılın üretim modelinin ön gösterimi niteliğinde.

Yeni Renault Megane eVision Konsepti Elektrikli Hatchback’in Habercisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Megane eVision Renault’nun İttifak’ın modüler CMF-EV platformunu kullanan ilk modeli olacak. Bu platform Nissan Ariya’da da bulunuyor.

 

Renault yeni Megane eVision’ın kompakt hatchback’i yeniden yaratacağını ve gelecek yıl üretime gireceğini söyledi.

 

Fransız otomobil üreticisine göre, konsept düşük profilli 60 kWh pille gelecek. Pil 130 kW hızlı şarja uyumlu. Firmanın sözünü etmediği tek değer ise sürüş menzili oldu.

 

Elektrikli motor 217 hp güç çıkışı ve 300 Nm tork değeriyle geliyor. Motora önden çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor. Bu donanımla otomobil 8 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Groupe Renault CEO’su Luca De Meo açıklamasında “Saf elektrikli platformun potansiyelinden yararlandık ve klasik hatchback otomobili duyusal bir şekilde yeniden yarattık. Piyasadaki en ince pili kullanarak 4.21 metre kompakt gövde C segmenti bir aracın genişliğini sunuyor. Mégane eVision boyutlandırma anlamında bir baş yapıt.” dedi.

 

De Meo’ya göre konsept üretim için %95 hazır. Yeni model firmanın çıkartacağı zengin elektrikli otomobiller serisinde öncü olacak.

 

Yeni Megane eVision 4210 mm uzunluğunda, 1800 mm genişliğinde ve 1505 yüksekliğinde. Aks mesafesiyse 2700 mm. Yeni model bu boyutlarla VW ID.3 gibi rakiplerin karşısına güçlü çıkacak.

 

Megane eVision’ın son üretim versiyonu Avrupa’da gelecek yılın sonlarına doğru çıkacak, otomobil farklı pil boyutları ve güç çıkışlarıyla sunulması bekleniyor. Eğer her şey planlandığı gibi giderse ve üretim modelinde görünüm aynen korunursa VW ID.3 oldukça sıkı bir rekabetle karşı karşıya kalacak diyebiliriz.

 

Son Güncelleme : 18 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo