Renault Yöneticisi Alpine Markasının Bir “Mini Ferrari” Olabileceğini Düşünüyor

Ototeknikveri     19 Ekim 2020 08:45

Hiç Alpine’e bakıp ihtiyaçları olan şeyin çok pahalı bir süper otomobil olduğunu düşündünüz mü? Öyle görünüyor ki yeni atanan Renault CEO’su Luca de Meo da markanın böyle bir yola girmesi gerektiğini düşünüyor.

Renault Yöneticisi Alpine Markasının Bir “Mini Ferrari” Olabileceğini Düşünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alpine yirmi yıla yakın bir aradan sonra Renault tarafından tekrar canlandırılmıştı. Şimdiyse Ferrari’ye bir çeşit rakip olmasından bahsediliyor.

 

De Meo şu an sadece A110’u sunan spor otomobil markasını büyütmek istiyor ve ilk adımlarından birisi gelecek sezondan itibaren Renault’nun F1 takımının yeniden adlandırılması olacak.

 

Geçen hafta Renault CEO’su habercilere modern mühendislikle Renault’nun motor sporları programının ve Alpine işçiliğinin birleştirilmesi durumunda “ortaya bir mini Ferrari çıkabileceğini” söyledi.

Şu anda yüksek performanslı A110S Fransa’da 80.000 dolara satın alınabiliyor. En ucuz yeni Ferrari ise 200.00 dolar fiyat etiketine sahip. Bu da firmanın Alpine ile Ferrari’nin aynı seviyede görülmesi için ne kadar çok çalışması gerektiğini ortaya koyuyor.

 

A110’un global satışları 2017’den bu yana pek de iyi gitmiyor. Model geçen yıl sadece 4835 adet satıldı. De Meo geçen haftaki açıklamalarında Alpine’in geleceğinden bahsederken Renault’nun elektrikli serisine “duyusallık” ekleyeceğini belirtti.

Yönetici ayrıca personele gönderdiği bir mesajda küçük bir elektrikli spor otomobil serisi projesine hazırlanmalarını istedi. De Meo Alpine’den 1 milyon satacak otomobiller beklemenin yanlış olduğunu, markanın misyonunun farklı olduğunu da ekledi.

 

 

Son Güncelleme : 19 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo