Tesla Çin Üretimi Model 3’ü Avrupa’ya Getirmeye Başladı

Ototeknikveri     20 Ekim 2020 11:32

Tesla Motors Çin’deki fabrikasında üretilen Model 3 otomobillerin bu aydan itibaren Avrupa’ya geleceğini açıkladı.

Tesla Çin Üretimi Model 3’ü Avrupa’ya Getirmeye Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin’de üretilen Model 3 otomobilleri alacak ülkeler arasında Almanya, Fransa, İtalya ve İsviçre var.

 

Tesla’nın Çin’deki Şangay fabrikası firmanın ABD dışındaki ilk üretim tesisi olarak teslimatlarına Aralık 2019’da başladı. Fabrika bu yıl 150.000 otomobil üretmeyi hedefliyor. Ayrıca Model Y’nin de tesiste üretilmesi için ilave kapasite açılacak.

 

Tesla’dan Reuters’e yapılan açıklamada “Çin hükümetinin sektöre, inovatif yerel firmalara ve müşterilere desteği Çin’in yeni teknolojileri çok daha hızlı benimsemesini ve akıllı elektrikli otomobiller için en iyi pazar olmasını sağlıyor.” denildi.

Geçen ay Çin’de 11.000 Model 3 satan Tesla, kompakt sedan otomobili ufak stil değişiklikleri ve daha uzun sürüş mesafeleriyle güncelledi. Uzun Mesafeli Çift Motorlu versiyonda menzil 568 km’ye kadar çıkıyor.

 

Firmanın Çin üretimi Model 3 otomobilleri Avrupa’ya gönderme kararı aldığı sırada Tesla’nın Almanya’nın başkenti Berlin’deki fabrikasının inşaatı da devam ediyor. Avrupa’ya üretim yapacak fabrikanın 2021 yılının ortalarında faaliyete geçmesi ve Model ile Model Y’yi üretmesi bekleniyor.

Firmaya yakın kaynaklar daha önce Tesla’nın stratejisini değiştirdiğini ve Model 3’ü Çin’den sadece Avrupa’ya değil Singapur, Avustralya ve Yeni Zelanda’ya da göndereceğini söylemişti.

 

 

Son Güncelleme : 20 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo