Tamamen Yeni 2021 VW Caddy: Bilmeniz Gereken Her Şey Burada

Ototeknikveri     26 Ekim 2020 07:35

Bu yıl Şubat ayında yapılan bir ön gösterimin ardından, beşinci nesil VW Caddy, bir station (Kombi), aile tipi MPV, Cargo kamyonet ve California karavan modelleriyle seçkin Avrupa pazarlarında Kasım ayı sonunda piyasaya sürülecek.

Tamamen Yeni 2021 VW Caddy: Bilmeniz Gereken Her Şey Burada
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi, bunu kutlamak için, Golf Mk8 ve diğer birçok Volkswagen Grubu ürünü gibi ilk kez MQB platformunu temel alan seriyi detaylandıran görüntüler yayınladı.


VW, station ve MPV'yi Kombi, Caddy, Life, Style ve Move donanım seviyelerinde sunacak, teslimat minibüsü ise Cargo ve Cargo Maxi versiyonlarında gelecek. Cargo Maxi uzun aks mesafeli versiyon olacak. Caddy yolcu minibüsü ve Caddy California karavanın maksi versiyonları ile Caddy PanAmericana crossover önümüzdeki yıl gelecek.

 

MQB platformuna geçiş sayesinde daha geniş, daha akıllı ve daha güvenli

MQB platformuna geçiş, mevcut modele kıyasla daha uzun bir standart aks mesafesi (2755 mm) sağlarken, Maxi artık 2970 mm aks mesafesine sahip. Bu, Caddy'ye yalnızca daha geniş bir iç mekan sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda azaltılmış bir sürtünme katsayısı kazandırıyor (0.30).

 

Yeni LED farlar ve arka lambaların yanı sıra araçta ilk kez 18 inç alaşım jantlar da bulunuyor. Diğer bir ilk ise "Anahtarsız Erişim" kilitleme ve ateşleme sistemi. 2021 Caddy'de, ayrıca sürgülü kapılar ve arka kapak için  elektrikli kapatma yardımcılarıyla geniş bir panoramik sunroof da mevcut.

 

Caddy içeride 3,1 metreküp, Cargo Maxi'de 3,7 metreküp kargo alanı sunuyor. Tamamen yeniden tasarlanmış bir arka aks ile birleştirildiğinde, bu, Caddy Cargo'nun arkasına bir Euro paletin yanlamasına yüklenmesine olanak tanıyor. Cargo Maxi, 2150 mm maksimum kargo uzunluğu sayesinde artık iki Euro palet alabiliyor.

 

Güç aktarma organları: Üç TDI dizel, bir TSI benzinli, bir TGI doğal gazlı ve bir eHybrid PHEV

MPV ve station versiyonları standart olarak beş koltukla birlikte gelirken, hem kısa hem de uzun aks mesafeli versiyonlar için iki ayrı koltuktan oluşan üçüncü bir oturma sırası da mevcut. Station ve aile tipi MPV modelleri, ikinci ve üçüncü koltuk sırası çıkarıldığında tavana kadar yükleme için 2556 litreye kadar bagaj alanı sunuyor. Araçta beş kişi varken, bagaj alanı koltuk sırtlarının yüksekliğine kadar 1213 litre.

 

Motor serisi, 75 PS (74 HP), 102 PS (100 HP) ve 122 PS (120 HP) güç çıkışı versiyonlarında üç farklı 2.0 litrelik TDI dört silindirli dizelden oluşuyor. VW ayrıca 114 PS (112 HP) güç çıkışına sahip 1.5 litrelik TSI turboşarjlı benzinli motor, 130 PS (128 HP) güç çıkışı sağlayan bir TGI turboşarjlı doğal gazlı motor ve bir eHybrid plug-in hibrit sistem sunacak. Tüm motorlarda standart altı ileri manuel şanzıman bulunuyor, yedi ileri DSG şanzıman ise, 120 HP dizel veya 112 HP benzinli yüksek modellerde mevcut.

 

VW Caddy, Kasım ayının sonunda Almanya, Avusturya ve Polonya'da satışa sunulacak, ardından diğer tüm Avrupa ülkeleri ve İsrail, Güney Afrika ve Avustralya gibi ihracat pazarları gelecek. 2021 baharından itibaren müşteriler, California dahil olmak üzere 4Motion dört çekili sürüş sistemiyle donatılmış Caddy'yi satın alabilecekler. Son olarak, yüksek sürüşe sahip PanAmericana, Caddy Alltrack'in halefi olarak yılın ilerleyen aylarında gelecek.

 

Almanya'da fiyatlar 2021 Caddy Cargo için 20.862 € 'dan (24.725 $) ve Caddy Station için 25.044 €' dan (29.680 $) başlıyor.

Son Güncelleme : 26 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo