Fisker Avrupa Merkezi Olarak Münih’i Seçti, Ocean SUV 2022’de Geliyor

Ototeknikveri     27 Ekim 2020 10:27

Fisker Avrupa merkezinin Almanya’nın Münih kentinde kurulacağını açıkladı. Münih, Ocean SUV’nin üretildiği Avusturya’nın Graz kentine 314 km uzaklıkta bulunuyor.

Fisker Avrupa Merkezi Olarak Münih’i Seçti, Ocean SUV 2022’de Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fisker’in Avrupa’daki merkez ofisine “Matrix” adı verildi. Münih’in seçilmesinin sebebi kentin en önemli Avrupa piyasalarına ve Graz’daki fabrikaya kolay ulaşılabilir bir konumda olması gösteriliyor.

 

Firmanın global merkez ofisi ise ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Manhattan Beach’de bulunuyor ve “Inception” adı verildi. Fisker, kısa süre önce Magna International ile stratejik işbirliği yapacağını duyurdu. Magna, Fisker Ocean SUV’nin geliştirme ve üretiminde destek verecek.

Fisker yöneticisi Henrik Fisker Münih’in seçilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada “Münih uzun süredir otomotiv sektörü için önemli bir merkez. Bölgesel ofisimizi Güney Almanya’da kurmak bize Avrupa’da kolay satış ve dağıtım sağlayacak. Kentin otoban ağına ve Alp Dağları çevresindeki yollara yakın konumu performans testlerimiz için de harika olacak.” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde Fisker Danimarkalı yolculuk paylaşım hizmeti Viggo’dan 300 adet sipariş aldığını açıklamıştı.

 

Fisker bu siparişi Ocean SUV programını hızlandırmak için de bir fırsat olarak görüyor. Özellikle gelişmiş sürüş sistemi için çalışmalar hızlandırıldı ve güç aktarma organlarıyla ilgilenen mühendislik ekibi projeye daha da odaklandı. Firma aynı zamanda yazılım tasarımcıları ve mühendislerinin Ocean SUV’nin İnsan – Makine Arayüzü (HMI), Kullanıcı Arayüzü (UI) ve Kullanıcı Deneyimi (UX) için simülasyonlar yaptıklarını da belirtti.

Fisker elektrikli SUV’sini Avrupa’daki müşterilerine 2022’nin dördüncü çeyreğinde sunmayı ve ilk tüketici deneyimi merkezini 2021’in dördüncü çeyreğinde Münih’te açmayı planlıyor.

 

 

Son Güncelleme : 27 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo