Berkeley Bandit Elektrikli Coupe ve Roadster Olarak Yeniden Canlandırılıyor

Ototeknikveri     30 Ekim 2020 07:42

Eğer Berkeley Bandit adı size tanıdık gelmiyorsa haklısınız çünkü model bundan 60 yıl önce çıkmış ve kısa süre sonra firma batmıştı.

Berkeley Bandit Elektrikli Coupe ve Roadster Olarak Yeniden Canlandırılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bandit şimdi endüstriyel tasarımcı Martin Rees ve mühendis Simon Scleater tarafından yeniden canlandırılıyor. Gelecek Nisan ayında piyasaya çıkması planlanan yeni Bandit Litvanyalı tasarımcı Vladas Trakselis tarafından kaleme alınan retro bir tasarıma sahip olacak. Firma fazla detaya girmedi ancak Bandit’in coupe ve roadster stillerinde sunulacağı, ayrıca orijinal şıklık ve sportifliğini koruyacağı belirtildi.

 

Otomobil kompozit şasi üzerine oturacak. Mimaride doğal reçine ve keten gibi bitkisel malzemeler kullanılacak. Ortadan motorlu roadster’ın elektrikli ve benzinli motorlarla sunulması bekleniyor.

 

Ford kaynaklı 2.3 litre EcoBoost dört silindirli motor roadster’da 400 hp (298 kW / 406 PS) güç çıkışı üretecek. Buna altı vitesli şanzıman eşlik edecek ve bu donanımla otomobil 3.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabilecek. Aynı motor coupe modelde de yer alacak ancak ekstra 30 kg ağırlık nedeniyle hızlanma süresi 3.8 saniyeye yükselecek.

 

Elektrikli versiyonla ilgili şu an daha az şey biliniyor ancak firma otomobilde AirRaceE elektrikli yarış otomobilleri için geliştirilen elektrikli motorlar ve pillerin bulunacağını açıkladı. Modelin erişilebilir, şık ve ikonik olacağı vadediliyor.

 

CEO Martin Res yeni modelle ilgili açıklamasında “Pandemi ve iklim değişikliğinin normları zorladığı bu zamanlarda toplumun endişeleriyle uyumlu taşıt çözümleri sunmalıyız, bunları kaliteli tasarım ve mühendislik çözümleriyle gerçekleştirmeliyiz.” dedi.

 

Bandit’in şık çizimlerden öteye geçip geçemeyeceğini ve vaatlerin ne kadar doğru çıkacağını zaman gösterecek.

 

 

Son Güncelleme : 30 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo