Yeni Changan Uni-K Düşük Bütçelilere Porsche Cayenne Alternatifi

Ototeknikveri     30 Ekim 2020 08:29

Changan Auto yeni Uni-K SUV’den ilk resmi fotoğrafları yayınladı. Otomobil daha önce Uni-V adını taşıyordu.

Yeni Changan Uni-K Düşük Bütçelilere Porsche Cayenne Alternatifi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Vision-V konseptinin yumuşatılmış bir versiyonu gibi görünen Uni-K, Changan’ın “Uni” serisinin Uni-T’den sonra ikinci otomobili. Yeni model Uni-T’den epey daha büyük ve 4865 mm uzunluğunda, 1948 mm genişliğinde, 1700 mm yüksekliğinde. Aks mesafesi ise 2890 mm.

 

Bu boyutlar Porsche Cayenne Coupe ile benzer ve iki model arasındaki tek benzerlik boyutlarla kalmıyor.

 

Changan Uni-K, görünüm olarak özellikle yandan ve arkadan Porsche Cayenne Coupe’yi andırıyor. Arka lambalar Alman lüks SUV ile oldukça benzer ve buna iki lambayı birleştiren ışık çubuğu da dahil.

 

Changan Uni-K’nin serinin özel tasarım dilini taşıdığını belirtiyor ve özellikle ön kısmın cesur tasarımı dikkat çekiyor. Şık LED farlar ve LED sis lambaları üç köşeli yıldızlar gibi görünüyor ve Vision-V konseptini andırıyor. Radyatör ızgarası da yine konsept ile benzerlik gösteriyor. Diğer önemli tasarım özellikleri arasında bas – çıkart kapı kolları, fren lambaları ve 21 inç alaşım jantlar bulunuyor.

 

Changan henüz iç mekan fotoğraflarını yayınlamadı ancak yakında iç mekanın da karşımıza çıkması bekleniyor. Yeni SUV Kasım ayı sonunda Guangzhou Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

 

Otomobil gücünü 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli benzinli motordan alıyor ve buna Aisin sekiz vitesli otomatik şanzıman ile dört çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor. Aynı motor Changan CS85’te 229 hp (232 PS / 171 kW) güç çıkışı ve 360 Nm tork sunuyor.

 

Changan Uni-K 2021’in ilk çeyreğinde Çin genelinde bayilere ulaşacak. Fiyatın 27.000 dolar civarından başlaması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 30 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo