2022 Mercedes-Benz C-Serisi Yeni Şık Tasarımını Gösterdi

Ototeknikveri     02 Kasım 2020 08:34

Daha önce de bazı casus fotoğraflar, çizimler ve uzaktan çekilmiş kamuflajsız görüntüler karşımıza çıkmış olsa da, bu kez Mercedes-Benz C-Serisi’nden en net görüntülere sahibiz.

2022 Mercedes-Benz C-Serisi Yeni Şık Tasarımını Gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hala ön ve arka kısımlarda önemli miktarda kamuflaj göze çarpıyor ancak bu prototip genel şeklini ve tasarım çizgilerini öncekilerden çok daha cömertçe ortaya koyuyor.

 

C-Serisi’ne mini S-Serisi lakabı takılmıştı ve bunun bir nedeni vardı. Öte yandan, daha net görüntüler geldikçe aslında iki modelin görünüm olarak çok da fazla ortak noktaya sahip olmadığı anlaşıldı. Yeni S-Serisi daha büyük ve şık farlara sahip, kapılar ise farklı çizgiler taşıyor. Kapı kollarının da farklı olduğunu belirtelim. Görünüm bakımından C-Serisi’nin ön fasyası daha çok güncellenen E-Serisi’ni andırıyor.

 

C-Serisi’ne dönersek, göz yaşı biçimli yatay arka lambalar bagaj kapağının üzerinde eskisinden daha yukarıda konumlandırılmış. Bunların Mercedes’in yeni tasarım diline çok uyumlu olduğu görülüyor. Otomobil tamamıyla iki büyük kardeşinden daha dinamik görünüyor ve bu bir avantaj.

 

Ayrıca bu modelde AMG Line dış cephe kiti bulunuyor ve otomobile daha iri tamponlar ve beş çift kollu AMG jantlarla uyumlu sportif yan etekler kazandırıyor.

 

İç mekanda 2021 S-Serisi’nden alınmış pek çok özellik görüyoruz. Bu fotoğraflarda pek görünür olmasa da, bağımsız dijital gösterge paneli ve dikey multimedya ekranı da bu ortak özelliklerden.

 

Yeni modelde 48 volt EQ Boost yarı hibrit ve plug-in hibrit versiyonlar sunulacak. AMG versiyonları ise 4.0 litre çift turbo V8 motorla sunulmaya devam edilebilir. Bazı haberler V8’in yerini 2.0 litre 500 hp motor seçeneğinin alabileceğini iddia ediyor.

 

Mercedes yeni C-Serisi’ni bu yıl sonundan önce sunabilir. Satışların 2021’de başlaması planlanıyor.

 

 

Son Güncelleme : 02 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo