Lucid Air Yanmalı Motorlu Rakiplerine Kıyasla Pek Çok Avantaj Sunuyor

Ototeknikveri     04 Kasım 2020 09:36

Lucid Motors kısa süre önce ilk perakende showroom’unu Beverly Hills’te açtı. Bu firmanın ABD’de giderek büyüyen varlığının sadece başlangıcı.

Lucid Air Yanmalı Motorlu Rakiplerine Kıyasla Pek Çok Avantaj Sunuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen hafta Lucid Motor yöneticisi Peter Rawlinson Yahoo Finance’e Lucid’in kendisini Tesla’nın rakibi olarak görmediğini, bunun yerine Mercedes-Benz’i hedef aldıklarını söylemişti. Rawlinson bu açıklamalarının arkasında durdu ve yanmalı motorlu hiçbir rakibinin Lucid Air’in yanına yaklaşamayacağını iddia etti.

 

Rawlinson Auto News’e verdiği röportajda “Açıkça Mercedes-Benz’i hedef alıyoruz. Lucid Air için doğal rakip S-Serisi Mercedes’tir. Air Dream Edition için Mercedes’in AMG versiyonlarıdır ancak çok daha fazla performans ve daha iyi görünümle.” dedi.

 

Rawlinson’a göre Air’in S-Serisi’ne ve diğer rakiplere göre en net avantajı dışarıdan bakıldığında daha küçük ancak içinin daha geniş olması. Lucid Air’in kompakt elektrikli motor bileşenleri sayesinde iç mekanda sunduğu alanı en iyi seviyede tutmuş. Tesla’ya kıyasla Lucid aynı zamanda kabinde bolca lüks malzeme kullanımıyla ve üstün kaliteli işçilikle dikkat çekiyor.

 

Guidehouse Insights’dan baş analist Sam Abuelsamid otomobille ilgili “Air teknolojiye odaklanan farklı bir lüks anlayışı sunuyor. Bu Mercedes S-Serisi’nden farklı bir anlayış. İnsanların buna ne kadar para harcamak isteyeceğini göreceğiz.” dedi.

 

Lucid yöneticisi Rawlinson ise diğer bağımsız elektrikli otomobil firmalarının başlangıçta finansman konusunda başarısız olduklarına ancak Lucid’in bu kısmı başarıyla geçtiğine dikkat çekiyor. Geçen yıl Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu Lucid’e 1 milyar dolar’dan fazla yatırım yaptı. Net rakamın 1.3 milyar dolar’ın üzerinde olabileceği tahmin ediliyor.

 

 

Son Güncelleme : 04 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo