BMW 3 Serisi Üretime Yaklaştı

Ototeknikveri     04 Kasım 2020 06:13

BMW i4 ve iNext çok ilgi çekerken elektrikli 3 Serisi’nin hazırlıklarının devam ettiği biraz gözlerden kaçmıştı. Aylardır ortalarda görünmeyen otomobil şimdi Nürburgring’de testte görüntülendi.

BMW 3 Serisi Üretime Yaklaştı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gördüğünüz gibi model standart 3-Serisi’nin izinden gidiyor ve hafifçe modifiye edilmiş bir ön tamponda dikey hava girişlerine sahip. Izgara kamuflajlı ancak tamamen kapalı olacağını ve iX3 ile benzerlik göstereceğini biliyoruz.

 

Ufak stil değişiklikleri arkada egzoz çıkışları olmayan özgün bir arka tamponla devam ediyor. Bu ve “elektrikli test otomobili” çıkartması bu prototipin hangi modele ait olduğunu açıkça ortaya koyan detaylardan ikisi.

 

Diğer değişiklikler sınırlı ancak otomobilde genişletilmiş yan etekler zeminin altına yerleştirilmiş pil paketini gizliyor. Üretim modelinde ayrıca aerodinamik tekerlekler hava sürtünmesini en aza indiriyor ve verimliliği artırıyor.

 

BMW otommobil hakkında ağzını sıkı tutuyor ancak önceki haberlerde yeni modelde 3 Serisi’nin uzun aks mesafeli versiyonunun temel alınacağını söyleniyordu. Bu da modelin Çin’e özel olacağı anlamına gelebilir ancak henüz resmileşmiş değil.

 

Güç aktarma organları da gizemini koruyor. Spekülasyonlar iX3 ile aynı güç aktarma seçeneklerinin paylaşılacağı yönünde. Bu durumda 80 kWh lityum iyon pil ve 282 hp (210 kW / 286 PS) güç çıkışı, 400 Nm tork üreten elektrikli motor bekleyebiliriz.

 

Bu sistemle iX3 6.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız 180 km/s, tek şarjla sürüş mesafesiyse 460 km. Elektrikli 3 Serisi daha hafif olması ve daha iyi bir aerodinamik sunması nedeniyle bundan çok daha iyi rakamlarla gelebilir.

 

 

Son Güncelleme : 04 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo