2021 VW ID.4 Çin’e Özel X ve Crozz Versiyonlarıyla Geliyor

Ototeknikveri     05 Kasım 2020 08:26

Yeni ID.4 modelini Kuzey Amerika ve Avrupa için tanıtan Volkswagen şimdi de yeni elektrikli crossover modelin Çin versiyonlarını tanıttı.

2021 VW ID.4 Çin’e Özel X ve Crozz Versiyonlarıyla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ID.4 Çin’de iki versiyonla geliyor. Bunlardan birisi diğer piyasalarda sunulacak standart modelle aynı görünen ID.4 Crozz, diğeriyse farkllı farlar, arka lambalar ve tamponlarla sunulan ID.4 X.

 

Bu nedenle ID.4 X kardeşinden 20 mm daha uzun ve 11 mm daha yüksek. Genişlik ve aks mesafesi ise aynı kalıyor. ID.4 X ve ID.4 Crozz dış cephede stil farklılıklarıyla dikkat çekerken, iç mekan X modelindeki farklı orta konsol dışında bir özgünlük sunmuyor.

 

Peki Çin neden iki farklı ID.4 modeline ihtiyaç duyuyor? Volkswagen Çin’de iki ortak girişim partnerine sahip her ikisi de ID.4’ü istedi. Bu model Volkswagen Grubu içinde Çin’de üretilen ilk MEB tabanlı ürün oldu. Sonuç olarak ID.4 Crozz FAW-VW tarafından, ID.4 X ise SAIC-VW tarafından üretiliyor.

 

Her iki modelin de üretimi geçen hafta Şanghay ve Foshan’daki fabrikalarda başladı. İki fabrikanın da yıllık 300.000 elektrikli otomobil üretme kapasitesi bulunuyor.

 

Şimdilik teknik detaylar bilinmiyor ancak her iki ID.4 modeli de dünyaya sunulacak standart modelle aynı elektrikli motor ve pil seçenekleriyle gelebilir. ID.4 X ve ID.Crozz 2021 yılının bahar aylarında Çin’de satışa sunulacak.

 

 

Son Güncelleme : 05 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo