Nissan 2021 Qashqai ve Yeni e-Power Hibrit Ünitesini Tanıttı

Ototeknikveri     15 Kasım 2020 07:17

Nissan, yeni crossover'ı bir kamuflaj örtüsü altında gösteren bir dizi resimle birlikte 2021 Qashqai'nin ilk ayrıntılarını resmen yayınladı.

Nissan 2021 Qashqai ve Yeni e-Power Hibrit Ünitesini Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aynı model, bir sonraki Rogue Sport olarak ABD ve Kanada'ya da gelecek, ancak Nissan'ın Kuzey Amerika pazarı için güç aktarma sistemi seçeneklerini onaylamasını beklememiz gerekecek.

 

Nissan’ın en çok satan SUV’unun üçüncü nesli, İttifak’ın Avrupa'da bunu yapan ilk modeli olan yeni CMF-C platformunu temel alacak ve yeni bir e-Power hibrit güç aktarma organıyla güçlendirilecek.

 

Aslında, tamamen yeni 2021 Nissan Qashqai, yarı hibrit teknolojisine sahip 1.3 litrelik benzinli motor ve şirketin yenilikçi e-Power hibrit sistemi dahil olmak üzere, başlangıçtan itibaren iki güç aktarma organı seçeneği alacak. Modelin tarihinde ilk kez Nissan dizel seçeneği sunmayacak.

 

Nissan’ın e-Power'ı, diğerleri gibi bir hibrit değil

Piyasadaki diğer hibrit seçeneklerin aksine, Nissan’ın e-Power'ı, sistemdeki benzinli motor tekerleklere bağlı olmadığından tam bir elektrikli sürüş sunuyor. Bunun yerine, yanmalı motor bir jeneratör görevi görmek ve sistemin yüksek çıkışlı pilini şarj etmek için bulunuyor. Ek olarak, elektrikli motorun boyutu tipik elektrikli otomobillerdekiyle aynı.

 

Nissan, yeni Qashqai e-Power'ın yalnızca saf bir elektrikli otomobilin sunabileceği anlık hızlanma tepkisi sunacağını iddia ediyor. Motorla çalışan jeneratör, pil şarjını koruyabiliyor veya ekstra güç için doğrudan motora elektrik sağlayabiliyor. Tüm teknik ayrıntılar, yeni Qashqai’nin pazara sunulmasına yakın bir tarihte yayınlanacak.

 

Nissan Afrika, Orta Doğu, Hindistan, Avrupa ve Okyanusya Yöneticisi Gianluca de Ficchy, "Nissan'ın cesur e-POWER teknolojisi sayesinde, müşterilerin menzil endişeleri olmadan elektrikli bir güç aktarma organı hissine aşık olacağını hissediyoruz" dedi. 

 

Daha güçlü ama aynı zamanda daha hafif bir platform

Buna ek olarak Nissan, yeni CMF-C platformunun yapımında yüzde 50 daha fazla ultra yüksek mukavemetli çelik kullandığını, yeni Qashqai'nin gövdesini eski modelden yüzde 41 daha dayanıklı hale getirdiğini ve aynı zamanda 60 kg daha hafif olduğunu belirtti. Ön ve arka kapılar, ön çamurluklar ve kaput alüminyumdan yapılırken, arka bagaj kapısı artık kompozit malzemeden yapılmış.

 

Şasi, önde güncellenmiş bir MacPherson süspansiyona sahipken, arka kısım 19 inç tekerleklerle iki çekişli modellerde bir burulma kirişi kullanıyor. Dört çekişli ve 20 inç tekerleklerle donatılmış modeller, daha gelişmiş bir çoklu bağlantı kurulumuyla gelecek.

 

Daha yetenekli bir ProPilot sistemi

Nissan ayrıca, yeni Qashqai'de Navi-link'li ProPilot olarak adlandırılacak yükseltilmiş ProPilot sürücü destek sistemi hakkında da bazı bilgiler paylaştı. Sistem, yol işaretlerini okuyabilecek ve aracın hızını buna göre ayarlayabilecek, ayrıca ister ileride daha düşük bir hız sınırı, ister yaklaşan bir viraj veya daha dar yarıçaplı bir çıkış rampası olsun, aracı uygun hıza yavaşlatmak için navigasyon sisteminden gelen verileri kullanabilecek.

 

Nissan, 2021'in başlarında Avrupa'nın yeni Qashqai'sini tanıtacak

Tamamen yeni Qashqai, şirketin Sunderland'daki Birleşik Krallık fabrikasında üretilecek ve tam olarak ortaya çıkması 2021 başlarında bekleniyor.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo