Yeni 2022 Kia Sportage Markanın Diğer Modellerinden Çok Farklı

Ototeknikveri     15 Kasım 2020 11:14

Casus fotoğrafçılar Kia Sportage’ın yeni görüntülerini yakaladı. Arka camdan, test otomobilinin bir çeşit elektrifikasyona sahip olduğu anlaşılıyor.

Yeni 2022 Kia Sportage Markanın Diğer Modellerinden Çok Farklı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa’da ilk kez görüntülenen beşinci nesil Kia Sportage önceki modelden ve markanın diğer otomobillerinden çok farklı görünüyor. Prototip tamamen kamuflajlı ancak üretime hazır görünüyor.

 

Alçak konumlandırılmış farlar ve girintili arka lambalar da üretim versiyonu gibi ancak henüz emin değiliz. 2022 Kia Sportage genel şekli, boyutları ve yüzeyi bakımından biraz yeni Hyundai Tucson’ı andırıyor. Bu aslında şaşırtıcı değil çünkü iki model aynı platformu paylaşacak.

 

Yeni Sportage markanın tamamen yeni tasarım dilinin ilk temsilcisi olacak. Fotoğrafta görülen prototipin kalkışta motor sesi duyulmaması ancak sonradan duyulması bakımından plug-in hibrit sistemli olduğu düşünülüyor. Bu sistemde 1.6 litre turboşarjlı benzinli motor, elektrikli motor ve 13.8 kWh pil paketi bulunuyor.

 

Tucson ile olduğu gibi bu modelde de elektrikli sürüş mesafesi 45 km civarında olabilir. Motor serisinin geri kalanında Kuzey Amerika için 187 hp doğal emişli 2.5 litre Smartstream motor ve 1.6 litre kendinden şarjlı hibrit bulunabilir. Hibrit ve plug-in hibrit modeller standart dört çekişli sürüş sistemiyle gelecek.

 

Avrupa’da 2022 Kia Sportage toplam beş elektrikli seçenekle sunulabilir. Bunlar arasında yarı hibrit, hibrit ve plug-in hibrit sistemlerin yanında 1.6 litre CRDi turbo dizel de olacak.

 

Şanzıman seçeneklerinde altı vitesli Akıllı Manuel Şanzıman (iMT) ve yedi vitesli çift debriyajlı otomatik olacak. Yeni Sportage’ın Nisan 2021’de Kore’de çıkması, daha sonra Avrupa’ya ve Kuzey Amerika’ya gelmesi bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 15 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo