İngiltere 2030’da Fosil Yakıtlı Taşıtları Yasaklayacak

Ototeknikveri     17 Kasım 2020 01:16

İçten yanmalı motorlara karşı verilen savaş devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yeni benzinli ve dizel motorlu taşıtların satışını yasaklayan bir açıklama yapması bekleniyor.

İngiltere 2030’da Fosil Yakıtlı Taşıtları Yasaklayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha önce İngiltere hükümeti yanmalı motorlu yeni taşıtların satışını 2040’ta yasaklama kararı almıştı, sonrasında bu tarih 2035’e çekilmişti. Şimdiyse 2030 gibi yakın bir tarihte yasağın geleceği söyleniyor.

 

Bu önemli bir değişim ve Financial Times yasakla birlikte İngiltere’nin 2050’de sıfır emisyon hedefine ulaşması daha mümkün hale gelecek.

 

Benzer bir girişim İrlanda tarafından da yapıldı ve art arda gelen yasaklar otomobil üreticilerini elektrikliye geçişe zorluyor. Yine de en az 2035 yılına kadar hibrit araçların piyasada kalmaya devam edeceği düşünülüyor.

Elektrikli taşıtlara geçişi desteklemek için İngiltere hükümeti şarj altyapısını geliştirmek amacıyla 500 milyon sterlin yatırım yapacak. Bu yatırımın bir kısmı nüfusun yoğun olmadığı, uzak bölgelerde şarj istasyonları kurulmasına harcanacak.

 

Elektrikli taşıtlara geçiş beklendiği kadar hızlı gitmiyor. Reuters bu yıl yeni taşıt şatışlarında benzinli ve dizel taşıtların %73.6 pay sahibi olduğuna, tamamen elektrikli taşıtlarda ise bu oranın sadece %5.5’te kaldığına dikkat çekiyor.

Financial Times ise geçiş için verilen sürenin çok dar olduğunu iddia eden otomobil üreticilerinin değişime direndiğini yazdı. Honda “15 yıllık geçiş süreci yetersiz.” derken, Toyota bu gibi yasakların gelecekte İngiltere’de yatırım yapmalarının önüne geçebileceğini belirterek adeta tehdit etti.

 

 

Son Güncelleme : 17 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo