Euro NCAP’nin Yeni Test Sonuçları Geldi

Ototeknikveri     17 Kasım 2020 02:23

Euro NCAP, Mazda MX-30 ve Honda Jazz’ın da aralarında bulunduğu son testlerinin sonuçlarını yayınladı.

Euro NCAP’nin Yeni Test Sonuçları Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Beş yıldız alan Mazda MX-30 Yetişkin ve Çocuk Yolcu Koruması’nda sırasıyla %91 ve %87 başarı sağladı. Yaya Koruma ve Güvenlik Asistanı kategorilerinde ise model %68 ve %73 başarı elde etti. Modelin ön kısım yapısı güvenlik uzmanları tarafından övgüyle karşılanırken, çarpışma önleme yetenekleri çok etkileyici bulunmadı.

 

Dördüncü nesil Honda Jazz/Fit en iyi notu aldı ve Yetişkin Yolcu Koruması’nda %87, Çocuk Yolcu Koruması’nda %83 başarı elde etti. Yaya ve Güvenlik Asistanı kategorilerindeyse model sırasıyla %80 ve %76 başarılı bulundu. Yarı kompakt model yeni bir ortaya monte edilmiş hava yastığına sahip ve bununla sürücü ile ön yolcuyu yaralanmalara karşı koruyor. Ayrıca otonom acil fren özelliği de sunuluyor. Bu güvenlik sonuçlarıyla model Toyota Yaris’e ciddi bri rakip olarak karşımıza çıkıyor. Yaris, Euro NCAP’nin yeni protokolünde test edilen ilk modeldi.

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, kurumun yeni test protokollerinin üreticileri daha da güvenli araçlar inşa etmek için teşvik ettiğini, Honda ve Mazda’nın beş yıldız alan modellerinin de bunun göstergesi olduğunu belirtti. Yönetici ayrıca tüketici talebinin firmaların güvenliğe daha fazla önem vermesinde çok mühim bir faktör olduğuna dikkat çekti.

BMW 2 Serisi Gran Coupe ve Mercedes-Benz EQV

1 Serisi’ni temel alan ilk BMW 2 Serisi Gran Coupe ve V Serisi’nin elektrikli versiyonu yeni Mercedes-Benz EQV’yi test etmeyen Euro NCAP, bu iki modele de beş yıldız verdi. Bunun sebebi de modellerin temel aldıkları araçların 2019 ve 2014’te test edilerek bu başarıyı göstermiş olması.

 

 

Son Güncelleme : 18 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo