Tavares: Bazı Otomobil Markaları 2030’u Göremeyecek

Ototeknikveri     18 Kasım 2020 09:15

PSA Group yöneticisi Carlos Tavares otomotiv sektöründe elektrikli mobiliteye yapılan büyük yatırımların devam edeceğini, öte yandan pek çok markanın 2030’u göremeyeceğini söyledi.

Tavares: Bazı Otomobil Markaları 2030’u Göremeyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters Otomotiv Zirvesi telekonferansında konuşan Tavares, firmasının artık yanmalı motorlara yatırım yapmadığını, hedeflerine ulaşmakta ve Avrupa Birliği CO2 emisyon gerekliliklerini karşılamakta oldukça iyi ilerlediklerini belirtti.

 

Yönetici, “Tıpkı doğa kanunları gibi, sektörde sadece en güçlüler ayakta kalabilecek.” derken, firmasının Fiat Chrysler ile birleşmesinin hala devam ettiğine de dikkat çekti. İki firma Stellantis adı altında birleşecek ve dünyanın dördüncü en büyük otomobil üreticisi olacak.

 

“Otomotiv Dünyası’nda 2020’nin En Dikkat Çeken İsmi” seçilen Tavares, ayrıca Stellantis’in ilk işinin dünyanın en büyük otomotiv piyasası Çin’de performansını artırmak olacağını söyledi. Firma burada Avrupa ya da ABD’ye kıyasla çok daha küçük bir pazar payına sahip.

 

Tavares, bu hedeflerini “Hiç bir global otomobil firması dünyanın en büyük otomotiv piyasasında yer almama şansına sahip değildir.” sözleriyle aktardı.

 

Faaliyete geçtiğinde Stellantis daha az marka, daha az model ve daha az fabrikayla Çin’de karlılığını artırmaya çalışacak. Geçmişte Çin PSA’nın en büyük tekil piyasasıydı ve 2014 yılında ülkede PSA bünyesindeki markalardan 700.000 otomobil satılmıştı.

 

 

Son Güncelleme : 18 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo