Formula 1 Gelecek Yılki Yarışlarda Aston Martin Güvenlik Otomobillerini Kullanacak

Ototeknikveri     18 Kasım 2020 09:32

Aston Martin gelecek yılki Formula 1 yarışlarının on ikisinde güvenlik ve tıbbi yardım taşıtlarını tedarik edecek.

Formula 1 Gelecek Yılki Yarışlarda Aston Martin Güvenlik Otomobillerini Kullanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

1996 yılından bu yana Mercedes-Benz şampiyona için güvenlik ve tıbbi yardım taşıtı sağlayan bir numaralı marka oldu. Şimdi firmanın bu görevi Aston Martin ile paylaşacağı anlaşılıyor. 2021 sezonundaki 23 yarıştan on ikisinde Aston Martin’in araçları kullanılacak.

 

Race Fans’a göre, Aston Martin hangi yarışkara araç tedarik edeceğini kendisi seçecek ve en önemli ürünlerini burada tanıtma fırsatı bılacak. Güvenlik otomobillerinin Aston Martin Vantage olması bekleniyor. Bu otomobiller şu an kullanılan Mercedes-AMG GT R güvenlik otomobilleriyle aynı 4.0 litre çift turboşarjlı V8 motora sahip. Tıbbi yardım aracıysa muhtemelen DBX olacak.

 

Aston Martin güvenlik ve tıbbi yardım araçlarının tedariği konusunda henüz yorum yapmadı.

 

Bir sözcü, “Üretici olarak Formula 1’e dönüşümüz için çok heyecanlı ve odaklanmış durumdayız. 60 yıldan sonra ilk kez 2021’de ekibin bir parçası olacağız.” demekle yetindi.

 

Birkaç hafta önce Daimler, Aston Martin’deki %20’lik hissesini artırmak istediğini açıklamıştı. Son gelen haberler iki firma arasındaki sinerjinin daha da artırdığını gösteriyor. Bu yıl Mercedes-AMG yöneticisi Tobias Moers, Aston Martin’de Andy Palmer’ın yerini almıştı. Aston Martin gelecek yıl Formula 1’e yarışmacı olarak da dönecek. Racing Point takımı Aston Martin otomobillerle Sebastian Vettel ve Lance Stroll’un pilotluğunda yarışacak.

 

Son Güncelleme : 18 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo