Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, Şoförlü Lüksü Yeniden Tanımlamak İçin Burada

Ototeknikveri     20 Kasım 2020 01:11

Mercedes ürün yelpazesinde şimdi 2021 Maybach S-Serisi adıyla yeni bir lüks kralı var; bu, öncelikle şoförlü sürüş için tasarlanmış, S-Serisi'nin ultra lüks bir yorumu.

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, Şoförlü Lüksü Yeniden Tanımlamak İçin Burada
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, 3396 mm aks mesafesine sahip ve önceki modele kıyasla arkadaki yolcular için daha da geniş bir ortam sunuyor. Yol gürültüsünü yolcuların kulaklarına ulaşmadan önce iptal etmek için bir "aktif gürültü telafi" sistemi de bulunuyor.

 

Pazara bağlı olarak müşteriler, 496 HP güç çıkışı üreten çift turbo 4.0 litrelik V8 motorla çalışan ve ekstra 21 HP sağlayan 48 voltluk yarı hibrit sisteme sahip Mercedes-Maybach S580 4Matic ya da V12 motorlu S650 arasında seçim yapabilecek. Bu versiyon 621 HP güç çıkışı ile 6.0 litrelik çift turbo motor ve muhtemelen dört tekerlekten çekişle birlikte sunulacak.

 

Bazı pazarlar, gelecekte, toplam 503 HP güç çıkışı için bir elektrikli motorla eşleştirilmiş 3.0 litrelik sıralı altı silindirli benzinli motora sahip bir plug-in hibrit versiyon da alacak.

 

Daha rahat bir kabin

Yeni model masaj işlevine sahip yönetici koltukları ve standart olarak Şoför paketi ile birlikte geliyor. Arka yolcular, uyumak için sürekli ve rahat bir uzanma yüzeyi oluşturmak amacıyla koltuk yüzeyini, sırtlığı ve ayağı ayarlayabiliyorlar.

 

Bir diğer ilginç detay ise, genellikle Coupe ve Cabrio modeller için ayrılmış bir özellik olan emniyet kemeri uzatıcılarının eklenmesi. Ancak, yeni Maybach S-Serisi'ndeki emniyet kemeri uzatıcıları, MBUX Interior Assist sistemi kemere ulaşmak için bir el hareketini fark eder etmez otomatik ortaya çıkıyor.

 

MBUX Interior Assist ayrıca arkadaki yolcular için jest kontrolünü mümkün kılarak, stor perdeyi açıp kapatmalarına ve okuma lambalarını yakmalarına olanak tanıyor. Hatta arkadaki bir yolcunun karanlıkta iç mekanın belirli bir alanına eriştiğini bile algılıyor ve daha iyi görmelerine yardımcı olmak için çok noktalı ışığı otomatik olarak açıyor.

 

El ile uygulanan isteğe bağlı iki tonlu boya

Bölme çizgisine sahip isteğe bağlı iki tonlu boya, elle uygulanıyor ve tüm işlem bir haftaya kadar sürüyor. Ayrıca bir Maybach Mercedes'te ilk kez, arka kapılar bir düğmeye basılarak elektrikle çalıştırılabiliyor.

Yeni Alman lüks otomobil, yolculuğu normal S-Serisi'nden daha da akıcı hale getirmek için kendi "Maybach" moduna sahip özel olarak geliştirilmiş bir havalı süspansiyon kullanıyor. "Maybach" modu açıldığında, daha yumuşak bir hızlanma için gaz pedalını ayarlıyor, ikinci viteste başlıyor ve 9 ileri otomatik şanzımanı daha da yumuşak bir çalışmaya geçiriyor. Yeni Maybach S-Serisi'ni daha manevra kabiliyetine sahip ve hassas hale getirmek amacıyla arka tekerlekleri 10 dereceye kadar döndürmek için aktif arkadan yönlendirme de mevcut.

 

2021'in ikinci yarısından itibaren Seviye 3 Sürücü Yardımı

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi ayrıca, 2021'in ikinci yarısından itibaren sistem yasal hale geldiğinde, sürücünün yoğun trafik gibi durumlarda veya seçilen otoyollarda ellerini direksiyondan çekmesine olanak tanıyan Seviye 3 sürücü destek sistemini de sunacak.

 

Satışlar yıl sonundan önce başlayacak

Mercedes, Çin, Güney Kore, Rusya, ABD ve Almanya'yı yeni Maybach S-Serisi için ana pazarlar olarak belirledi ve Çin'deki büyüme oranı iki kat arttı. Yeni model, satışların yıl sonundan önce başlamasıyla markanın başarısını sürdürmeyi hedefliyor.

Son Güncelleme : 20 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo