2022 Kia Sportage: İki Yeni Versiyon, Motorlar, Görünüm ve Bildiğimiz Diğer Her Şey

Ototeknikveri     22 Kasım 2020 06:21

Kia’nın beğenilen Sportage kompakt crossover'ı, pandemi öncesinde her yıl artan satışlarla Güney Koreli otomobil üreticisi için muazzam bir başarı oldu. İyi gidiyor olsa da, model gelecek yıl tamamen yeni nesil ile değiştirilecek.

2022 Kia Sportage: İki Yeni Versiyon, Motorlar, Görünüm ve Bildiğimiz Diğer Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

NQ5 kod adlı yeni nesil, gelenekten koparak, standart aks mesafeli versiyon ve Toyota'nın RAV4'üne meydan okuyacak genişletilmiş bir versiyonla 2022 için çift yönlü bir atağa geçiyor. Bununla birlikte, bilmek istediğimiz asıl şey, görünüm olarak neye benzeyeceği ve neden güç alacağı. İnceleyelim ve görelim.

 

Radikal Yeni Görünüm

Seul merkezli otomobil üreticisi, diğer yeni Kia ürünlerinden estetik anlamda bir ayrılığa işaret eden cesur stiliyle ortalığı karıştırmaya hazırlanıyor. Muhtemelen en tartışmalı özellik, radikal yeni ön cephe olacak. Burada, Kia’nın Tiger Nose ön panjuru, farlar da dahil olmak üzere ön kısmın çoğunu kapsayacak şekilde köşeli bir yorumla geliyor. Bu, biraz bize bir köşeden diğerine uzanan büyük boy ızgaralara sahip BMW modellerinin Photoshop müdahaleli abartılı görünümlerini hatırlatan bir şey.

 

Kaputun ötesinde, aracın geri kalanı nispeten gereksiz stil süslemelerinden arınmış durumda. Camlı kısımlar önceye kıyasla daha zarif, arka sütun artık öne doğru eğimli (daha büyük versiyonda arkaya eğimli bir sütun ve bir çeyrek cam bulunuyor) ve arka çamurluklar belirgin kabartılara sahip.

 

Ön kısmın aksine, arka kısım, ince yatay LED arka lambalar, bagaj kapağı rüzgarlığı, gizli egzoz çıkışları ve örgü desenli alt tampon eki ile daha geleneksel.

 

Daha Güzel Bir Sürüş

Önceki nesil, iç mekan açısından oldukça iyiydi. Bununla birlikte, daha düşük donanım seviyelerinde sert ve cızırtılı plastikler olduğu için kalite değişkenlik gösteriyordu. Yeni Sorento'da da görüldüğü gibi, yeni Sportage daha lüks ve ilk kez yedi kişilik oturma kapasitesine sahip daha büyük bir versiyonla farklı olacak.


Hyundai Motor Group ve Nvidia'dan yakın zamanda yapılan bir duyuru, Sportage'ın bilgi-eğlence donanımı ve yazılımı için Nvidia Drive platformunu alan ilk modellerden biri olacağını haber veriyor ve sistem görsel-işitsel özellikler, navigasyon, bağlanabilirlik ve yapay zeka (AI) gibi şeyleri bir araya getirebilir. Bunun da ötesinde, dijital sürücü ekranı, ortam aydınlatması ve akıllı telefonla anahtar erişimi gibi çok sayıda güzellik bekleniyor.

 

Kaputun Altında Neler Var?

Sportage 226 hp turboşarjlı 1.6 litrelik motora sahip bir hibrit ve 177 hp gücünde bir plug-in hibrit sistem seçeneğine sahip olacak. Plug-in hibrit sistem 13.8 kWh pil ve 50 km tamamen elektrikli bir menzil sunacak. Her iki hibrit de Avrupa ve Asya-Pasifik'teki mevcut dizel versiyonların yerini alacak. Özel olarak geliştirilmiş 6 ileri otomatik şanzıman ve standart dört tekerlekten çekiş de bunlarla birlikte geliyor.

 

Rakipler ve Çıkış Takvimi

Beşinci nesil Sportage, Ford Escape / Kuga, Honda CR-V, Chevrolet Equinox, Nissan Rogue / X-Trail, Toyota RAV4, Subaru Forester, Mazda CX-5, Skoda Karoq, Seat Ateca, Volkswagen Tiguan, Peugeot 3008 ve platform kardeşi Hyundai Tucson ile rekabet edecek.

 

Yeni modelin Nisan 2021'de tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 22 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo