2021 VW Tiguan R, Porsche Cayenne Turbo S'den Daha Hızlı

Ototeknikveri     26 Kasım 2020 05:09

Tiguan R'nin Avrupa lansmanını yapan Volkswagen, bir dizi yeni fotoğrafla birlikte sportif SUV'nin resmi özelliklerini yayınladı.

2021 VW Tiguan R, Porsche Cayenne Turbo S'den Daha Hızlı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Resmi açıklamalara göre, yeni VW Tiguan R'nin özel 'R' sürüş modunda 100 km / saate hızlanması için yalnızca 4,9 saniyeye ihtiyacı var ve azami 250 km/s hız yapabiliyor. Otomobilin 100 km/s hıza ulaşma süresi birinci nesil Porsche Cayenne Turbo S'den saniyenin onda biri daha hızlı. 

 

Otomobilde 320 PS (315 HP / 235 kW) güç çıkışı ve 420 Nm tork değerine sahip 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motor bulunuyor. Buna yedi ileri çift debriyajlı DSG otomatik şanzıman ve tork vektörleme özellikli 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi eşlik ediyor.

 

Yeni Tiguan R, adaptif kontrollü amortisörlere sahip özel olarak ayarlanmış bir süspansiyonla geliyor. Otomobil normal versiyonlara göre 10 mm (0,4 inç) daha alçak ve ön kaliperlerinde R logosu bulunan 18 inç fren disklerine sahip. Spor egzoz sistemi isteğe bağlı olarak Akrapovic’in titanyum egzozuna yükseltilebiliyor ve 20 inç jantlar 21 inç Estoril set ile değiştirilebiliyor.

 

Aerodinamik geliştirmelere sahip ve gövde renginde ya da parlak siyah alınabilen R design tamponlar, mat krom yan ayna kapakları, parlak siyah arka difüzör ve siyah tekerlek kemerleri standart Tiguan'lar ile sportif model arasında net bir çizgi çekiyor. 

 

Tiguan R'yi serinin geri kalanından ayıran diğer özelliklerse, entegre koltuk başlıklarına sahip birinci sınıf spor koltuklar, özel 'R' logosu, gri karbon kaplama, arka plan aydınlatması, paslanmaz çelik pedallar ve tur zamanlayıcılı Dijital Kokpit gibi iç mekan özellikleri olarak sayılabilir.

 

Almanya'da fiyatlandırma 56.703.53 € (67.287 $) ile başlıyor, bu da giriş seviyesi standart modelden neredeyse 28.500 € (33.820 $) daha fazla.

Son Güncelleme : 26 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo