Dacia 7 Koltuklu SUV Önümüzdeki Yıl Hibrit Sistemle Çıkabilir

Ototeknikveri     29 Kasım 2020 10:56

CarSalesBase'e göre, geçen yıl Avrupa'da yaklaşık 29.000 adet satılan Dacia Lodgy o kadar popüler değil, bu nedenle Rumen otomobil üreticisinin modelin fişini çekmeye karar verdiği bildirildi.

Dacia 7 Koltuklu SUV Önümüzdeki Yıl Hibrit Sistemle Çıkabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Minivan sona erdirilirken, yedi koltuklu bir SUV ile değiştirileceği iddia edildiğinden, şirketin ürün yelpazesinde bir boşluk bırakmayacak.

 

Largus'un kaynaklarına göre, RJI (modelin firma içindeki kod adı), yeni nesil Logan ve Sandero'nun yanı sıra Renault Clio, Captur ve Nissan Juke ile paylaşılan CMF-B platformunu temel alacak. İki ekstra koltuğu yerleştirmek için, modelin daha uzun bir aks mesafesine ve daha uzun bir arka çıkıntıya sahip olacağı bildirildi.

 

Araçta 100 ve 120 HP güç çıkışlarıyla 1.0 litrelik TCe benzinli motor ve 140 ve 160 HP güç çıkışlarıyla 1.3 litrelik TCe motor sunulması bekleniyor. İkinci seçenek muhtemelen 12V yarı hibrit sistemle gelecek. Clio'nun 140 HP güç üreten 1.6 litrelik E-Tech otomatik şarjlı hibrit modelinin yanı sıra, daha küçük motorun bir LPG versiyonunun da piyasaya sürüleceği anlaşılıyor.

Otomatik acil durum freni, kör nokta uyarısı ve yokuş kalkış yardımı gibi güvenlik donanımları, elektrikli park freninin yanı sıra mevcut olacak.

 

Lodgy, Avrupa pazarı için Fas'ta üretilirken, popüler Duster'ın üzerinde konumlanacak olan henüz adlandırılmamış yeni SUV'nin Dacia’nın Romanya'daki Pitesti fabrikasında üretileceği söyleniyor. Dacia Spring'in Çin'de üretilmesi sendikaları kızdırmıştı. Belki yeni SUV'nin Romanya'da üretilmesi firmayla sendikaların arasındaki buzları da eritebilir.

Modelin önümüzdeki yaz sonunda tanıtılması ve Ekim ayında üretime girmesi, teslimatların 2021'in sonlarında veya 2022'nin ilk aylarında başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 29 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo