VW’nin 20.000 Euro'luk Elektrikli Şehir Otomobili 2023'te Gelebilir

Ototeknikveri     29 Kasım 2020 11:40

VW, büyüyen ID model yelpazesinde giriş seviyesi olarak konumlandırılacak yeni ve son derece uygun fiyatlı bir elektrikli "halk otomobili" sunmak istiyor.

VW’nin 20.000 Euro'luk Elektrikli Şehir Otomobili 2023'te Gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni küçük elektrikli otomobil, 43 kWh kapasiteye kadar pil paketlerini kullanmak için tasarlanmış ID.3 ve ID.4 SUV gibi modellerin temelini oluşturan MEB platformunun daha ucuz bir versiyonunu kullanacak.

 

Bu, böylesine uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil sunmanın uzun vadeli satış hedeflerine ve emisyon hedeflerine ulaşmalarına büyük ölçüde yardımcı olacağını düşünen VW için büyük bir hedef oldu.

 

MEB platformunun daha ucuz versiyonu iki yeni elektrikli araç için kullanılacak: bir şehir otomobili ve muhtemelen sırasıyla ID.1 ve ID.2 isimlerini benimseyecek ve Polo gibi normal benzinli motorla çalışan modellerle birlikte pazarlanacak kompakt bir hatchback.

 

VW, elektrikli şehir otomobili için 20.000 €'nun altında bir başlangıç ??fiyatı ve hatchback için 25.000 €'nun altında bir fiyat etiketi hedefliyor. İki yeni elektrikli modelin 2023'ten önce piyasaya çıkması bekleniyor ve büyük olasılıkla bir konsept tarafından önizlenecek.

 

Volkswagen CEO'su Ralf Brandstätter, Autocar'a, bu pazar için özel olarak tasarlanmış daha uygun fiyatlı elektrikli otomobiller sunmak için çeşitli Çinli ortaklarıyla birlikte çalışacaklarını ve 'MEB-lite' platformuyla diğer markalardan (Skoda ve Seat) bir dizi ucuz EV üretileceğini söyledi.

 

Brandstätter, "Daha küçük segmentler için konseptler üzerinde çalışıyoruz. Daha küçük segmentlerdeki arabalar bizim için önemli ve çok ilginç." diye ekledi.

Son Güncelleme : 29 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo