Ford Elektrikli Otomobillerini Almanya'da Üretecek

Ototeknikveri     30 Kasım 2020 07:57

Ford'un, VW Group’un MEB elektrikli mimarisine dayalı olarak yakın zamanda piyasaya çıkacak bir elektrikli otomobil inşa etmek için Almanya'nın Köln kentindeki fabrikasını seçtiği bildirildi.

Ford Elektrikli Otomobillerini Almanya'da Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Köln gazetesi Koelner Stadt-Anzeiger'e göre Ford, elektrikli otomobil üreteceği fabrikaya 1 milyar euro (1,2 milyar dolar) yatırım yapacak. Bu tesis, otomobil üreticisinin daha düşük işçilik maliyetleri sunabilecek Romanya'daki Craiva fabrikası yerine seçildi.

 

Köln fabrikası şu anda markanın küçük ve popüler hatchback'i Fiesta'yı inşa ediyor.

 

Bir Ford sözcüsü Autonews Europe'a verdiği demeçte, "Daha önce Volkswagen’in Modular Electric Drive platformuna dayalı olarak Avrupa için yeni bir elektrikli araç inşa edeceğimizi duyurmuştuk, ancak henüz kaynak kullanımını onaylamadık ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz" dedi.

 

Ford, ilk olarak ticari kamyonetler ve orta boy pickup'ları içeren, ancak daha sonra otonom ve elektrikli araçlara genişleyen VW Grubu ile anlaşmasını Ocak 2019'da duyurmuştu. Yaklaşan MEB tabanlı bu elektrikli otomobil, Ford'un Köln yakınlarındaki Merkenich’te bulunan Avrupa geliştirme merkezinde tasarlanıyor ve 2023’te satışa çıkacak.

 

Ford, 2023'ten başlayarak altı yıllık bir süre içinde Avrupa'da 600.000'den fazla MEB tabanlı model satmayı planlıyor. Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley'e göre, bu araçlar VW’nin kendi modellerinden de çok farklı olacak.

 

“Bu ürünlerin Ford kimliğinde olacağı gerçeğine çok odaklandık. Ford gibi görünecekler, Ford gibi sürecek, Ford gibi hissedecekler ve Ford tarafından inşa edilecekler."

Son Güncelleme : 30 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo