2021 Jaguar F-Pace SVR Daha Hızlı Ve Daha Lüks

Ototeknikveri     03 Aralık 2020 04:44

Jaguar F-Pace'in 2021 model yılı için yenilenmesinden birkaç ay sonra, amiral gemisi F-Pace SVR de güncellendi.

2021 Jaguar F-Pace SVR Daha Hızlı Ve Daha Lüks
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Eski model gibi, yeni SUV, otomobil üreticisinin 5.0 litrelik süperşarjlı V8 motorunu 542 hp güç çıkışı ve 700 Nm tork ile alıyor. Bu motor mevcut F-Pace SVR'ye göre 20 Nm kazanç sağlıyor. Buna ZF sekiz ileri otomatik şanzıman ve tork yönlendirmeli dört tekerlekten çekiş sistemi eşlik ediyor. Bu donanımla SUV yalnızca 3,8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 286 km/s olarak açıklandı.

 

Jaguar mühendisleri, daha iyi gaz pedalı tepkisi, daha sert bir süspansiyon kurulumu, optimize edilmiş direksiyon ağırlığı sağlamak için aracın Dinamik sürüş modunu yeniden kalibre etti ve egzoz haritalamasında iyileştirmeler yaptı. 2021 Jaguar F-Pace SVR, vites değişimleri sırasında tekerleklere giden gücü korumak için aktarma organları ataletini kullanan yeni bir Dinamik Başlatma (Dynamic Launch) özelliği de içeriyor.

 

Modelin adaptif amortisörü de, düşük hızlarda daha rafine bir sürüş sağlamak için güncellendi. Devasa frenler, daha sportif ve daha kısa bir fren pedalı sunan yeni bir Entegre Güç Arttırıcı (Integrated Power Booster) ile güncellendi. Gelişmiş soğutma, frenlerin performansını da iyileştiriyor.

 

Güncellenen F-Pace serisinin geri kalanında olduğu gibi, yeni SVR, kaldırmayı yüzde 35 azaltırken aynı zamanda sürtünme katsayısını 0.37 Cd'den 0.36 Cd'ye düşüren revize edilmiş ön ve arka uçlarla geliyor. Önemli stil güncellemeleri arasında Double J gündüz sürüş ışıklarına sahip yeni tamamen LED farlar, kaputta daha geniş bir tümsek ve Jaguar’ın çift şikan grafiğine sahip ince arka lambalar yer alıyor.

 

Daha düşük F-Pace versiyonları gibi, kabinde de çok sayıda değişiklik yapıldı. Bu nedenle, otomobil üreticisinin basitleştirilmiş menüler ve kablosuz güncellenebilen yazılımlar içeren en yeni Pivi Pro sistemini çalıştıran yeni bir 12,3 inç dijital gösterge paneli ve yeni bir 11,4 inç kavisli cam bilgi-eğlence sistemi var.

Son Güncelleme : 03 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo