2022 Genesis JW Crossover: Markanın İlk Elektriklisi Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Ototeknikveri     06 Aralık 2020 06:13

Hyundai’nin lüks markası Genesis dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor. Güney Koreli Lexus ve Infinity rakibi, portföyünü G70 sedan, GV70 crossover ve GV80 SUV gibi iddialı yeni ürünlerle genişletiyor.

2022 Genesis JW Crossover: Markanın İlk Elektriklisi Hakkında Bildiğimiz Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ayrıca ufukta Tesla'nın rekabet bölgesine girebilecek elektrikli otomobiller var. Bunlardan biri, çarpıcı görünümü yenilikçi teknolojiyle birleştirmeyi amaçlayan JW kod adlı kompakt bir SUV. Modelin casus fotoğrafları ve çizimleri şimdiden ortaya çıktı.

JW'nin 2019 New York Otomobil Fuarı'nda çarpıcı bir yeni tasarım ortaya koyan Genesis Mint konseptinden izler taşıdığını rahatlıkla iddia edebilirsiniz. JW, yaklaşan Hyundai Ioniq 5 ve Kia CV elektrikli modeller ile paylaşılan daha yolcu dostu oranlara sahipken, konseptten üretime dönüşümde bazı farklılıklar kaçınılmaz. Sonuç, uzun bir hatchback ile bir SUV-Coupe arasında bir yerde duruyor.


Bununla birlikte, ön tasarım, yeniden yorumlanmış ve daha alçakta monte edilmiş Genesis ön panjur, bölünmüş LED farlar ve oyuntulu bir kaput ile oldukça şık. Yandan görünüm, düz camlı kısımlar ve yüzer tavan etkisi için karartılmış sütunlar ile birleştirilmiş pürüzsüz bir yüzey ortaya koyarken, arka kısma, ön farları taklit eden bölünmüş arka lambalara sahip bir fastback tarzı kuyruk hakim.

 

Teknolojiyle Dolu

Yakın zamanda ortaya çıkan GV70 crossover gibi, JW de zengin stili, birinci sınıf malzemeleri ve yeni teknolojiyi birleştiren geniş bir iç mekana sahip. Akıllı özellikler arasında geleneksel aynalar yerine isteğe bağlı yan görüş kameraları, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, dijital araç anahtarı, el yazısı tanıma özellikli dokunmatik kontrol ve bulut tabanlı ses tanıma bulunuyor.

Dijital sürücü ekranı ve bilgi-eğlence dokunmatik ekranının temelinde NVIDIA’nın görsel-işitsel, navigasyon, bağlantı ve yapay zeka tabanlı "bağlantılı araba" hizmetlerini bir araya getiren Drive platformu bulunuyor. Hyundai Motor Group ayrıca, JW'nin Seviye 3 otonom sürüş ile sunulmasını sağlayacak LiDAR teknolojisine de büyük yatırım yapıyor. Bu sistem, çarpışma önleme dahil olmak üzere çeşitli sürüş durumlarına yardımcı olmak için kamera radarı ve LiDAR sensörlerinin bir kombinasyonunu kullanacak.

Platform ve Güç Aktarma Organları

Elektrikli Genesis yeni çıkacak Hyundai Ioniq 5 ve Kia CV ile paylaşılan yeni e-GMP (Electric Global Modular Platform) mimarisini kullanıyor. Bu platform 800 voltluk bir elektrik sistemiyle tasarlandı ve aynı zamanda Hyundai, Genesis ve Kia'nın gelecekteki diğer elektrikli otomobillerinin temelini oluşturuyor.

Haberler, otomobilin dört tekerleğin tamamına güç sağlayan çift elektrik motoru ve tahmini 500 km menzil için uygun 72 kWh pil paketi kullanacağını gösteriyor. Kulağa bu kadarı da çok iyi gelse de, Güney Koreli pil tedarikçisi SK Innovation, hızlı 10 dakikalık şarjla 500 mil (804 km) menzil sağlayabilen yeni pil hücreleri geliştiriyor ve bu konuda ilerleme şimdiden gündemde.


JW, sahiplerinin hantal şarj kablolarından kurtulmasını sağlayan, isteğe bağlı kablosuz şarj özelliği sunan ilk ana akım araçlardan biri olacak. P&C teknolojisi de sunulacak, böylece kullanıcılar istasyonlarda otomatik olarak tanınacak ve ödeme işlemleri sürücüleri uğraştırmadan yapılacak.

 

Rakipler ve Tanıtım Takvimi

Genesis JW, Tesla Model Y, Mercedes-Benz EQB ve EQA, Audi Q4 e-Tron, Polestar 2 ve BMW iX1 gibi elektrikli araçlarla rekabet edecek. Ayrıca, mevcut Genesis serisinin elektrikli versiyonları da otomobile eşlik edecek.

 

Haziran 2021'den başlayarak yıllık 22.000 adet üretim öngörülüyor.

 

Not: Sanatçı Josh Byrnes tarafından yapılan spekülatif illüstrasyon, gördüğümüz prototiplere dayanmaktadır, ancak Genesis ile hiçbir şekilde ilgili değildir veya onaylanmamıştır.

 

Son Güncelleme : 06 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo