Geely ve Volvo Birleşme Görüşmeleri 2021'de Yeniden Başlayacak

Ototeknikveri     06 Aralık 2020 10:30

Volvo CEO'su Hakan Samuelsson'a göre, Volvo ile Geely arasındaki birleşme veya ittifakla ilgili görüşmeler büyük olasılıkla önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde devam edecek.

Geely ve Volvo Birleşme Görüşmeleri 2021'de Yeniden Başlayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo patronu, bu birleşme görüşmelerinin ilk etapta ertelenmesinin nedeninin, Geely’nin Yeni Şangay Borsası'nda yer almak için herhangi bir sermaye yapısı değişikliği yapmalarını yasaklayan bir kural olduğunu açıkladı.

 

İki firmanın ortak geçmişleri, Zhejiang Geely Holding Group'un 2010 yılında Ford'dan Volvo'yu satın almasıyla başladı.

 

Samuelsson Autonews'e verdiği demeçte “Gelecek yılın birinci çeyreği daha gerçekçi. Bir kombinasyona baktığımızı ve farklı şekillerde yapılabileceğini söylemiştik. Platform paylaşımı vb." dedi ve bir birleşme anlaşmasının her iki şirketin de kimliklerini koruyan bir stratejiye sahip olması gerektiğini bildirdi.

 

Özellikle Volvo, düşük emisyonlu araçlara yatırım yapmaya devam edebilmek istiyor ve Samuelsson şirketinin önümüzdeki 10 yıl içinde yalnızca elektrikli bir marka olacağını belirtti.

 

Yönetici sözlerini “Volvo elbette çok gurur duyuyor… ve Geely de markasıyla gurur duyuyor, Asyalı kimliklerini korumak istiyorlar. Bu ittifak kurmak için bir fırsat olabilir. Geely, Volvo'ya Çin'deki birçok verimli tedarikçiye erişim sağlayabilir. İlerlemenin en iyi yolunun ne olduğunu göreceğiz." diye bitirdi.

 

Öte yandan Volvo geçtiğimiz günlerde çevre kredilerini Ford Avrupa'ya sattı ve her iki otomobil üreticisi de bu yıl daha sıkı filo emisyon kurallarıyla karşı karşıya kaldı.

Son Güncelleme : 06 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo