2022 Genesis GV70, Audi Q5 ve BMW X3 ile Savaşmaya Geliyor

Ototeknikveri     08 Aralık 2020 01:13

Yıllar süren ikinci sınıf statüsünden sonra, Genesis nihayet tam teşekküllü bir lüks otomobil üreticisine dönüşüyor.

2022 Genesis GV70, Audi Q5 ve BMW X3 ile Savaşmaya Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu süreç G70 ve GV80 ile başladı ve bugün 2022 GV70'in tanıtılmasıyla devam ediyor.

 

Markanın en önemli modellerinden birisi haline gelecek olan GV70, cesur ve lüks bir tasarıma sahip giriş seviyesi bir crossover. Ön uca, sportif hava girişleri ve Genesis'in dörtlü aydınlatma üniteleri ile çevrili büyük bir ön panjur hakim.

 

Daha da geriye gidildiğinde, eğimli bir kaput ve kıvrımlı bir gövde bulunuyor. Model ayrıca, farlardan başlayıp arka lambalara kadar devam eden "parabolik bir çizgi" içeriyor. Ayrıca kaslı arka çamurlukları ve köşeli bir C sütunu ile bölünen özgün bir camlı kısım fark ediyoruz.

 

Arkaya doğru devam ettiğimizde GV70, eğimli bir arka cam ve entegre bir spoyler ile gelen şık bir bagaj kapağına sahip. Model ayrıca dörtlü arka lambalara, sahte havalandırmalı bir tampona ve oldukça büyük bir çift egzoz sistemine sahip.

 

"Uçak kanatlarının aerodinamik kısımlarından esinlenen" eliptik elemanlar ve yüksek kaliteli malzemelerle lüks stil kabinde de devam ediyor.

 

Genesis, iç mekan hakkında pek bir şey söylemedi, ancak dijital bir gösterge paneli ve geniş ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi görebiliyoruz. Model aynı zamanda şık klima kontrolleri ve kabini saran ince bir krom çizgi ile donatılmış. Gümüş detaylar oldukça fazla ve bunlara "titizlikle rafine edilmiş bir mücevhere benzeyen" bir döner düğme de ekleniyor.

 

Standart model oldukça iyi görünse de müşteriler "Sport Package"ı tercih edebiliyor. Paketle birlikte koyu krom ızgara, siyah detaylar ve daha agresif bir ön tampon geliyor. Pakette ayrıca daha büyük egzoz uçları, gövde renginde bir difüzör, bir spor direksiyon simidi ve karbon fiber döşeme ile revize edilmiş bir iç mekan bulunuyor.

 

Genesis GV70 arkadan çekişli bir mimariye sahip ve Amerika Birleşik Devletleri'nde iki farklı motorla satışa sunulacak. Giriş seviyesi motor, turboşarjlı 2.5 litrelik dört silindirli bir motor olacak ve muhtemelen 300 hp (224 kW / 304 PS) güç çıkışı, 422 Nm tork üretecek.

 

Crossover ayrıca çift turbo 3,5 litrelik V6 ile sunulacak. Bu motor GV80'de 375 hp (280 kW / 380 PS) güç çıkışı ve 530 Nm tork geliştiriyor.

 

Motorlar muhtemelen sekiz ileri otomatik şanzımana bağlanacak. Bu henüz doğrulanmadı, ancak Genesis GV70'in Amerika Birleşik Devletleri'nde arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli olarak sunulacağını söyledi. Kanada'da dört tekerlekten çekiş standart olarak sunulacak.

 

Alıcılar ayrıca otomobilde "eco", "comfort", "sport" ve "custom" olarak bilinen dört farklı sürüş modu bulacaklar. Spor Paketi ile donatılmış modellerde "sport plus" adı verilen beşinci sürüş modu bulunacak.

 

GV70 lüks bir crossover olduğundan, çeşitli sürücü destek sistemleri ile birlikte sunulacak. Bunlar arasında ileri çarpışmadan kaçınma ve kör nokta çarpışmadan kaçınma sistemlerinin yanı sıra, Otoban Sürüş Yardımı II var.

 

Adaptif hız sabitleyici ile şerit ortalama işlevini birleştiren yarı otonom bir sürüş sistemi de araçta bulunuyor. Karayolu Sürüş Asistanı II ayrıca sürücülerin araca şerit değiştirmesini söylemek için dönüş sinyalini kullanmalarına olanak tanıyan şerit değiştirme yardım işlevine de sahip.

 

Diğer kayda değer yardım sistemleri arasında virajlarda otomatik olarak yavaşlayan navigasyon tabanlı Akıllı Seyir Kontrolü ve Akıllı Hız Sınırı Yardımı sistemi bulunuyor. İkincisi, aracın hız sınırını aşmamasını sağlıyor ve bu, hız tuzaklarıyla bilinen bir bölgede seyahat ederken kullanışlı oluyor.

 

Teknolojiden bahsetmişken, GV70 bir parmak izi kimlik doğrulama sistemine ve "geleneksel ultrasonik sensörlerden çok daha gelişmiş" radar sensörlerini kullanan Gelişmiş Arka Yolcu Uyarısı sistemine sahip olacak. Genesis, radarlar için "Küçük solunum hareketlerini tespit edebiliyorlar… Bu da GV70'in, koltuklarında bir çocuk veya uyuyan bir bebek bırakıldığı durumlarda sürücüleri uyarmasını sağlıyor." diyor

 

2022 Genesis GV70 önümüzdeki yıl Amerika Birleşik Devletleri'ne gelecek ve daha fazla ayrıntı lansmana yakın bir zamanda duyurulacak.

Son Güncelleme : 08 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo