Toyota, Özel EV Platformuna Dayalı Yeni Elektrikli SUV Modelini Açıkladı

Ototeknikveri     08 Aralık 2020 02:35

Toyota, Subaru ile birlikte geliştirilen yeni elektrikli otomobillere özgü platforma dayalı ilk elektrikli SUV modelini doğruladı.

Toyota, Özel EV Platformuna Dayalı Yeni Elektrikli SUV Modelini Açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi, yeni e-TNGA platformuyla ilgili daha fazla ayrıntıyla birlikte stilize bir silueti gösteren bir resim yayınladı.

 

RAV4'e benzer bir boyuta sahip olacak ancak büyük olasılıkla daha kısa çıkıntılarla birlikte daha uzun bir aks mesafesine sahip olacak tamamen yeni elektrikli Toyota SUV, dünya çapında satışa sunulacak şekilde tasarlandı ve Toyota'nın Japonya'daki ZEV fabrikasında üretilecek. Şirket, önümüzdeki birkaç ay içinde yeni elektriklisinin nihai üretim versiyonunun ön izlemesini yapmayı hedefliyor.

 

Toyota, yeni esnek e-TNGA platformunun önden, arkadan ve dört tekerlekten çekişi barındıracak şekilde tasarlandığını ve farklı segmentlerden modellere uyması için çok çeşitli farklı boyutlu pil paketleri ve elektrik motorlarını barındırabileceğini söyledi. Bu sayede paralel olarak bireysel modellerin geliştirilmesine imkan verecek. Yeni SUV modeli, yeni mimariyi kullanacak altı yeni elektrikli modelden ilki olacak.

Yeni e-TNGA tabanlı modellerin geri kalanı daha küçük bir crossover, büyük bir SUV, bir sedan ve bir MPV içerecek. Yeni elektrikli Toyota SUV, Subaru'dan bir kardeş modele de sahip olacak. Bu modelin Ocak ayında ön gösterimi yapıldı ve adının "Evoltis" olduğu söyleniyor.

Toyota ZEV Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Koji Toyoshima, “Toyota, önümüzdeki aylarda tamamen yeni bir orta boy SUV'nin önizlemesini yaparak yakında çıkacak olan pilli elektrikli portföyünün sunumunda bir sonraki adımı atacak. E-TNGA teknolojisinin çok yönlülüğü ve esnekliği, sadece pilli elektrikli değil, aynı zamanda sürüşü heyecan verici ve bakması güzel araçlar tasarlamamıza ve yaratmamıza olanak tanıyor." dedi.

Son Güncelleme : 08 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo