Bentley'nin İlk Elektriklisi EXP 100 GT Stiline Sahip Yüksek Bir Sedan Olacak

Ototeknikveri     08 Aralık 2020 04:57

Bentley, 2025 yılı civarında, Audi liderliğindeki Artemis Projesi aracılığıyla geliştirilen, EXP 100 GT'den türetilmiş tasarıma sahip yüksek sürüşlü bir sedan dahil, birden fazla tam elektrikli modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bentley'nin İlk Elektriklisi EXP 100 GT Stiline Sahip Yüksek Bir Sedan Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yüksek sürüş derken, Jaguar I-Pace'i düşünebilirsiniz. Fikir, zemin altında pilleri barındırmak, böylece otomobilin biniş yüksekliğini de artırmak. Bu I-Pace gibi, geleneksel bir SUV olmayacak ve dışı aerodinamik verimlilik için tasarlanacak.

 

Öte yandan, Bentley başkanı Adrian Hallmark kısa süre önce Autocar'a yaptığı açıklamada, şirketinin gelecekteki elektrikli modellerinin mevcut içten motorlu modellerin isimlerini ve temellerini alıp almayacağına henüz karar vermediğini söyledi. Yani yeni elektrikli otomobiller mevcut model serileri dahilinde de gelebilir, bağımsız modeller de olabilir.

 

Yönetici "Pozisyonumuz müşterilere ve segmentlere bakmak. Elektriğe geçmenin yanı sıra, ürün yelpazemizi uyarlayacağız, çünkü dünya değişiyor." dedi.

 

Hallmark konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha fazla kadına hitap etmek ve bugünden çok farklı olan geleceğin kentsel çevrelerinde daha ilgili olmak istiyoruz ve 20 yıl öncesinden farklı modern lüks değerlerine hitap etmek istiyoruz. Zamanla çoktan değiştik ama önümüzdeki 10-15 yıl içinde zamanlar tekrar değişecek. Ürün formatımız, boyutumuz ve adımız, müşterilere ve bu segmentlerin gittiğini gördüğümüz yere dayalı olarak ürün karakterine ve stratejisine uymalıdır. Mevcut modellerimizi seviyoruz. Belki devam ederler. Ancak her zaman müşterileri, segmentleri ve değerleri takip edeceğiz ve uygun bir isim bulacağız."

 

İngiliz marka, 110 kWh ila 120 kWh pillerin 2025 yılına kadar satışa sunulacağını ve bunun sonucunda daha büyük modellerin 400-500 km menzil sunmasını sağlayacağını tahmin ediyor. Bununla birlikte, yanmalı motorlu bir versiyonun menziline eşit tam boyutlu bir SUV elde etmek için 150 kWh üzeri bir pile ihtiyacınız olacaktır.

 

"Bu 2025-2030 aralığında uzun menzilli ve orta büyüklükte elektrikli otomobillerin uygulanabilir hale geleceğini ve daha büyük elektrikli arabaların 2030 sonrası çıkabileceğini düşünüyoruz, bu nedenle 2030 her şeyi değiştirmeyi planladığımız tarih."

 

Bu, Bentley'in ilk elektrikli serisinde Continental veya Flying Spur gibi geleneksel bir grand tourer sunmasının pek olası olmadığını, bunun yerine alışılmadık olmasa da biraz daha crossover benzeri bir şeye odaklandığını gösteriyor.

 

"Gövde stili açısından sabit fikirde değiliz. Ancak kullanacağımız teknolojiyi ve bu teknolojinin yeteneklerini biliyoruz. Üzerinde çalışmamız gereken boyutları ve zor noktaları biliyoruz, ancak bu yalnızca temel unsurlar, belki de işin% 20'si."

 

"İlk arabanın tasarımı açısından birçok farklı seçenek üzerinde de çalıştık ve önümüzdeki üç ila altı ay içinde bunları resmileştirip, son noktayı koyup yola çıkmaya hazır olacağız. Ancak hâlâ arama aşamasındayız ve henüz uygulama aşamasında değiliz."

Son Güncelleme : 08 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo