Hyundai Yaklaşan Ioniq 5'in Tanıtım Videosunu Yayınladı

Ototeknikveri     10 Aralık 2020 10:06

Hyundai, yakın zamanda piyasaya sürülen Electric-Global Modular Platform (E-GMP) tabanlı elektrikli araçlarının ilki olan Ioniq 5 için bir teaser yayınladı.

Hyundai Yaklaşan Ioniq 5'in Tanıtım Videosunu Yayınladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ne yazık ki, teaser videosu elektrikli otomobil ile ilgili herhangi bir ayrıntı göstermiyor. Yine de, otomobil üreticisine göre, video "tamamen yeni Ioniq 5’in henüz ortaya çıkmamış tasarım ayrıntılarından ilham alarak yeni bir elektrikli otomobil çağını temsil eden, beyaz boşlukta birleşen pikselleri ve noktaları gösteriyor."

 

Ioniq 5'in geçen yıl Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Hyundai 45 EV Concept'e dayalı olacağı anlaşılıyor. Üretim modeline ait bir görselimiz olmasa da, bu klip boyunca gösterilen kare pikseller, konseptinkilere benzer pikselli farlara sahip olacağına işaret edebilir.

Hyundai 45 EV Concept

 

Ioniq 5'in 2021'in başlarında tanıtılacağını ve kompakt bir crossover şeklini alacağını zaten biliyoruz, ancak güç aktarımı ve performans gibi önemli detaylar gizli kalmaya devam ediyor.

 

Hyundai ayrıca Ioniq 5'in araçtan yüklemeye (V2L) çift yönlü şarj özelliğine, hızlı şarj fonksiyonuna sahip olduğunu ve buna benzer bir dizi daha pratik ve teknolojik yeniliğe sahip olacağını doğruladı.

 

Otomobilin temelini oluşturacak Elektrikli Küresel Modüler Platform (E-GMP), arkadan çekişli bir platform, yani Ioniq 5'in arkadan ve dört tekerlekten çekişli versiyonları sunulabilir. Durum böyle olursa, dört tekerlekten çekişli versiyonlar, arka motor ile ön tekerlekler arasındaki bağlantıyı kontrol edebilen ve verimliliği artırmak için arkadan ve dört tekerlekten çekiş modları arasında geçiş yapabilen, elektrikli otomobillere özel bir şanzıman ayırıcısı içerecek. Ayrıca, platform 310 mil (500 km) menzili destekliyor.

Son Güncelleme : 10 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo